reakcija dorh-a

Nakon pljačke pokušao pregaziti varaždinske policajce - evo koliku je dobio kaznu

Objavljeno: 09.07.2023. 09:47

Zadnja izmjena: 09.07.2023. 09:51

Foto: Ilustracija (Fotografija ne prikazuje aktere ni mjesto događaja)

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 23. lipnja 2023., podnijelo žalbu protiv presude Županijskog suda u Varaždinu kojom je državljanin Rumunjske (1977.) osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od pet godina, te traži da ga se kazni strože.

Okrivljenik je, naime, poglašen krivim da je zajedno s drugim rumunjskim državljaninom 2. rujna 2021., oko jedan sat, provalio u prodavaonicu tehničke opreme u Varaždinu i uzeo više raznih uređaja ukupne vrijednosti veće od 220.000,00 kuna, a kad su ih presrela dvojica policijskih službenika, krenuo je automobilom prema njima, no oni su izbjegli nalet naglim odskokom u stranu.

Žalba je podnesena zbog pogrešno utvrđenih činjenica i zbog odluke o kazni. Državno odvjetništvo u žalbi pobija zaključak suda da je okrivljenik imao namjeru samo teško ozlijediti policijske službenike smatrajući da se radi o pokušaju teškog ubojstva dvojice policijskih službenika. Državno odvjetništvo u žalbi predlaže i da se okrivljeniku izreknu strože kazne s obzirom na težinu i način počinjenja kaznenih djela.

Komentari