Nakon tučnjave u kafiću na Korzu, djevojku smirivala policija

Objavljeno: 30.01.2012. 13:07

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

U nedjelju, 29. siječnja u 4:40 sati, policijski službenici Policijske postaje Varaždin intervenirali su po dojavi građanina da se u ugostiteljskom objektu na Trgu Kralja Tomislava u Varaždinu tuče više osoba, a da bi ih umirili, morali su koristiti sredstva prisile i nad pripadnicom nježnijeg spola.

Naime, prilikom ulaska dvojice policijskih službenika u ugostiteljski objekt, 21-godišnjakinja ih je počela vrijeđati raznim pogrdnim riječima, psovati ih i pljuvati.

Obzirom da se nije smirila, na njihovo upozorenje da prestane s narušavanjem javnog reda i mira, već je pružala pasivni otpor, nad njom su uporabljena sredstva prisile.

Nakon toga, djevojka je dovedena u prostorije Policijske postaje Varaždin gdje je pregledana d strane liječnika HMP Doma zdravlja Varaždin.

Nakon što je liječnik konstatirao da prilikom uporabe sredstava prisile nije zadobila nikakve ozljede,  preuzeta je od strane oca.

I ne samo to! Tijekom postupanja prema navedenoj u ugostiteljskom objektu, 29-godišnjak s kojim je ista u vezi, zbog revoltiranosti policijskim postupanjem prema njegovoj djevojci, prijetio je jednom od policijskih službenika.

I on je također doveden u prostorije Policijske postaje Varaždin gdje je utvrđeno da je pod utjecajem alkohola od 1.19 g/kg.
Tako pripit, smješten je u posebnu prostoriju za zadržavanje.

Protiv njega će se Općinskom državnom odvjetništvu u Varaždinu podnijeti kaznena prijava za kazneno djelo Prijetnje iz članka 129. Kaznenog zakona.

A njegovu pak djevojku očekuje podnošenje optužnog  prijedloga Prekršajnom sudu u Varaždinu zbog prekršaja iz članka 13. i 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Komentari