završila u bolnici

Bez prsluka i bez svjetala biciklom prelazila 'zebru' pa na nju naletio auto

Objavljeno: 27.11.2023. 10:55

Zadnja izmjena: 27.11.2023. 11:10

Foto: Ilustracija (Fotografija ne prikazuje aktere ni mjesto događaja)

U petak, 24. studenog oko 17.30 sati u Varaždinu, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom.

Prema informacijama iz Policijske uprave varaždinske, za sad nepoznati vozač upravljao je nepoznatim vozilom istočnom prometnom trakom ulice Julija Merlića u smjeru ulice Ruđera Boškovića. Dolaskom do raskrižja s ulicom Mihovila Pavleka Miškine, zbog neprilagođene brzine kretanja osobinama i stanju ceste, preglednosti, atmosferskim prilikama i stanju vozila, dolaskom do pješačkog prijelaza, nije se zaustavio ispred istog te je prednjim dijelom vozila naletio na stražnji kotač bicikla kojim je upravljala 20-godišnjakinja, koja je uslijed udara pala na kolnik.

Navedena je tom prilikom upravljala biciklom preko obilježenog pješačkog prijelaza, odnosno nije prije stupanja na kolnik zaustavila bicikl i prešla preko navedenog prijelaza pješice gurajući bicikl te pritom nije koristila sigurnosni reflektirajući prsluk niti je bila označena drugom reflektirajućom materijom.

Nakon prometne nesreće navedena je odbila ponuđenu liječničku pomoć od strane nepoznatog vozača te su dogovorno napustili mjesto događaja. Ista je naknadno zatražila liječničku pomoć u Općoj bolnici Varaždin, a njezine će se ozljede okvalificirati naknadno.

Komentari