Napali muškarca i umjesto novca ukrali - uredski papir

Objavljeno: 03.02.2011. 10:13

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Srijeda navečer trebala je biti kao i svaki drugi radni dan za muškarca starog 61. godinu iz Gornjeg Mihaljevca kraj Čakovca. Kao i svaki drugi dan u tjednu spomenuti je muškarac odradio obveze na poslu i zaputio se kući na zasluženi odmor. Kao i svake druge večeri, svojim "Land Roverom" ušao je u dvorište, parkirao i mirno izašao iz automobila.

No, u srijedu navečer po izlasku iz automobila dogodila se drama. Muškarca su u dvorištu u zasjedi dočekala dvojica maskiranih i naoružanih razbojnika.

Unatoč činjenici da su napadači bili naoružani vatrenim oružjem i elektrošokerom, muškarac se, vjerojatno od šoka, instinktivno počeo braniti. Krenuo je na napadače, što je njih vjerojatno također šokiralo pa na sreću nisu upotrijebili oružje koje su imali kod sebe.

Dok se jedan od razbojnika hrvao sa napadnutim muškarcem, drugi razbojnik je iz prtljažnika automobila ukrao torbu za prenošenje novca. Razbojnici su zatim trčeći pobjegli u nepoznatom pravcu.

No, kad su stigli na sigurno vjerojatno su jako iznenadili. U torbi za prenošenje novca oštećeni muškarac naime nije prenosio novac nego uredski papir. Napadnuti muškarac je u incidentu zadobio lake tjelesne ozljede koje su mu sanirane u Županijskoj bolnici Čakovec.

Počinitelji su bile muškarci visine oko 170 centimetara, slabije tjelesne građe. Jedan od njih imao je dužu jaknu tamnije boje, na glavama su nosili „fantomke“, a na rukama rukavice crne boje. Policija za njima intenzivno traga.

Komentari