Žetko o pokušaju silovanja

"Neću imenovati osobu, ali zbog toga sam nesavjesno poslovala"

Objavljeno: 11.02.2016. 12:26

Zadnja izmjena: 16.02.2016. 06:36

Foto: Arhiva

Nastavljeno je suđenju u slučaju Bazeni, a danas je svoju obranu iznosila prvooptužena Natalija Žetko, bivša ravnateljica Gradskih bazena Varaždin. Njena opsežna obrana potrajala tri sata, a istaknula je da je to što ju je netko pokušao silovati, utjecao na njezino nesavjesno i neodgovorno poslovanje Bazenima.

U slučaju Bazeni, kako tvrdi Državno odvjetništvo u optužnici, preko 278 studentskih ugovora pribavljeno je i tako izvučeno oko 1.300,000 kuna. Bivšu ravnateljicu Gradskih bazena Varaždin Nataliju Žetko kao prvooptuženu, drugooptuženog Željka Čengića, trećeoptuženu Ljiljanu Golić Domislović, četvrtooptuženu Lidiju Kojdić tereti se za zlouporabe položaja i ovlasti, utaje poreza ili carine, krivotvorenja službene isprave te pomaganja u tim kaznenim djelima.

Danas je obranu iznijela prvooptužena Natalija Žetko koja je u inkriminiranom razdoblju bila ravnateljica Gradskih bazena Varaždin.

Naime, na prošlom ročištu kada je saslušana medicinsko - psihijatrijska vještakinja, saznali smo da je Žetko netko na Gradskim bazenima Varaždin pokušao silovati.

Danas se u iznošenju obrane toga prisjetila i kazala kako je to utjecalo na njezino nesavjesno i neodgovorno poslovanje ustanovom Gradski bazeni.

- Tog traumatičnog iskustva se ne želim prisjećati i ne želim nikoga poimenice imenovati. Nakon toga događaja izbjegavala sam Gradske bazene i nisam željela biti u blizini osobe koja mi je to napravila. To je utjecalo na moje nesavjesno i neodgovorno poslovanje Bazenima - rekla je Natalija Žetko i istaknula kako je svojim suradnicama bezgranično vjerovala, no zbog pritisaka gradske vlasti moralo se krenuti na poslovanje putem fiktivnih ugovora.

- Zbog enormnih pritisaka u ono vrijeme gradske vlasti da se režu troškovi, na kolegiju na kojem su bili ja, drugooptuženi Čengić, trećeoptužena Golić - Domislović te Mudri dogovoreno je da troškove trenera u školi za neplivače pokrijemo novcem od "fiktivnih" studentskih ugovora - dodala je Žetko te dodala kako su za poslovanje putem fiktivnih studentskih ugovora znali svi na Gradskim bazenima.

- Studente su tražili Mudri i Jozić, a evidenciju je vodio Mudri iako nisam bila zadovoljna kako Mudri radi svoj posao. Oni je zaposlen na molbu Zlatka Horvata, a njegov posao u početku je bio da nađe studente koji će obavljati poslove trenera obuke za neplivače - objasnila je Žetko koja tvrdi da zbog čestih nedolazaka na posao nije bila svjesna koliko se studentskih ugovora s međuvremenu napravilo. Također nedostajalo je novca od "fiktivnih" studentskih ugovora, a Žetko tvrdi da novac nije zadržala za sebe.

- U ono vrijeme imala samo dobra primanja i sve kreditne obveze sam podmirivala. Ne vidim razlog zašto bi novac zadržavala za sebe. Jednu kunu nisam zadržala za sebe - objasnila je Žetko.

Sudac Pintarić upitao ju je gdje je taj novac mogao završiti.

- Ne znam. No, znam da su novac od studenata primali Mudri i Golić - Domislović, a u ono vrijeme gradili su kuće i to ne bilo kakve kuće - zaključila je Žetko koja je porekla i zadržavanje novca koji je izvučen putem paragon blokova.

Na pitanje optužbe, te branitelja drugih okrivljenih nije odgovarala.

Komentari