loš vikend na cestama

Nepažnja, brzina, alkohol i vožnja bez dozvole glavni krivci za čak 11 ozlijeđenih u prometnim nesrećama

Objavljeno: 04.09.2017. 16:29

Zadnja izmjena: 04.09.2017. 16:30

Foto: Arhiva

Od petka do nedjelje na našim se cestama dogodilo ukupno 18 prometnih nesreća u kojima je ozljede zadobilo 11 ljudi. Ponavlja se već ustaljeni obrazac nesreća općenito - neprimjerena brzina, vožnja pod utjecajem alkohola i vožnja bez dozvole glavni su problemi na našim cestama.

O nekim od nesreća već smo pisali, a sada imamo i službene rezultate policijskog očevida. U nesreći na križanju Ognjena Price i Trenkove poklopila su se tri negativna faktora. Vozač automobila nije propustio vozilo s prednosti, 48-godišnja vozačica je imala 1,24 promila alkohola - i vozilo kojemu je isteklo osiguranje. Uz sve to, nepoznati automobil bio je pogrešno parkiran, pa ga je vozačica upravo bila zaobilazila. Na kraju je ozlijeđena 78-godišnja putnica iz njezinog automobila. A bez dozvole i neregestriranim motociklom upravljao je jučer 49-godišnjak u mjestu Črnile i sletio s ceste, zadobivši ozljede.

>> Na križanju Trenkove i Ognjena Price opet prometna nesreća!

Kad se dobro potegne

Alkohol je uzrok i nesreće na autocesti - 28-godišnji vozač automobila je pod utjecajem 1,46 promila sletio desno na travnati pojas, udario u zaštitnu žičanu ogradu uz rub kolnika, nakon čega je došlo do višestrukog prevrtanja i zapaljenja automobila. Osim vozača ozlijeđena je i 20-godišnja putnica.

>> FOTO: Na autocesti iza Brezničkog Huma izletio automobil i zapalio se - ima ozlijeđenih

Pod utjecajem alkohola bio je i 19-godišnjak koji je sinoć oko 22.20 u Jalkovcu na raskrižju s odvojkom Varaždinske ulice izgubio nadzor, zanio se bočno autom i udario u metalni rasvjetni stup - zbog čega je završio u bolnici. S ceste je izletio i vozač kombija u Cerju Tužnom u subotu oko 18.30, udario u drveni električni stup i zemljani nasip - osim vozača ozljede je zadobio i 42-godišnji putnik iz vozila. A u nesreći na križanju Koprivničke i Ruđera Boškovića vozač - koji je prošao na zeleno svjetlo - nije propustio 77-godišnju pješakinju koja je također prelazila na zeleno, a zbog udarca ona je kasnije zatražila medicinsku pomoć.

Nepažnja je prouzročila i nesreću na cesti između Nove Vesi Petrijanečke i Varaždina - 72-godišnji vozač je prešao na suprotni trak i udario u vozilo kojim je upravljala 19-godišnja vozačica, koja je završila u bolnici. Na koncu ovog dugog spiska spominjemo i da je nesreću ovog petka u Optujskoj ulici prouzročio 41-godišnji vozač koji se zbog nedržanja razmaka zabio u vozilo pred njim kojim je upravljao 44-godišnji vozač - i koji je u nesreći i ozlijeđen.

>> FOTO: (Opet) prometna nesreća u Varaždinu- jedna osoba ozlijeđena

Komentari