Prenosimo policijsko izvješće o jučerašnjoj prometnoj nesreći kod aerodroma.

Jučer, 14. svibnja oko 12:40 sati na državnoj cesti D-2, kod varaždinskog aerodroma, dogodila se prometna nesreća s poginulom osobom. Za sada nepoznati muškarac, upravljao je biciklom biciklističkom trakom, iz smjera Varaždina prema Trnovcu Bartolovečkom.

Dolaskom do raskrižja s odvojkom Miškinine ulice, skrenuo je u lijevo na desnu prometnu traku, kojom prilikom je u prednji lijevi dio bicikla, udario motocikl, kojim je iza njega, u istom smjeru, brzinom neprilagođenom stanju i uvjetima na kolniku i pod utjecajem alkohola od 0.76 g/kg upravljao 31-godišnjak.

Od jačine udara, vozač bicikla i bicikl odbačeni su u desno, a vozač motocikla na oranicu s lijeve strane kolnika, dok je motocikl nastavio nekontrolirano kretanje kolnikom, te potom sletio van kolnika na travnati teren.

U prometnoj su nesreći ozlijeđena oba vozača, te su prevezeni u Opću bolnicu Varaždin, gdje je vozač bicikla uslijed zadobivenih ozljeda, preminuo, dok je vozač motocikla zadržan na liječenju.

Od 12:45 do 14:15 sati na navedenoj je dionici bio obustavljen promet, te se odvijao obilaznim pravcima. Ovo je deveta smrtno stradala osoba na prometnicama Varaždinske županije u 2013. godini.

>> Prometna nesreća kod aerodroma: Biciklist preminuo nakon naleta motora

 

Komentari

15.05.2013. 11:13h Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:16

Foto: Andrej Svoger / VT