izvjestila policija

CRNI VIKEND Donosimo nove informacije o teškim prometnim nesrećama koje su se dogodile u Bednji i Varaždinu

Objavljeno: 19.11.2018. 13:37

Zadnja izmjena: 19.11.2018. 14:07

Nakon teških prometnih nesreća koje su se zaredale ovog vikenda u našoj županiji, od kojih su neke nažalost imale i smrtni ishod, donosimo nekoliko novih informacijama od PU varaždinske o smrtno stradaloj osobi na području Bednje i prometnoj nesreći u Optujskoj ulici u Varaždinu u kojoj je motociklist naletio na pješaka. 

TEŠKA NESREĆA U BEDNJI Poginuo vozač koji se zabio u betonski stup

Teška prometna nesreća koja se dogodila u subotu, 17. studenog u Bednji smrtno je stradao 38-godišnji vozač koji je, kako doznajemo od PU varaždinske, upravljao osobnim vozilom iz smjera Šaše u smjeru Bednje te je zbog neprilagođene brzine po izlasku iz lijevog zavoja izgubio nadzor nad vozilom i sletio u desni cestovni jarak gdje se nastavio kretati pri čemu je  prednjim djelom udario u prometni znak. Uslijedilo je zanošenje vozila i udara lijevim djelom vozila u betonski stup. Zbog zadobivenih ozljeda, vozač je na mjestu događaja preminuo, a smrt je konstatirala liječnica Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije. 

Pješak teško stradao zbog neopreznog prelaženja ceste

Osim spomenute nesreće, nemili događaj zbio se u subotu u 21.30 sati i u Optujskoj ulici u Varaždinu, gdje je u prometnoj nesreći ozlijeđena jedna osoba. Prema policijskom izvještaju, po kolniku Optujske ulice nepropisno su se zadržavali i kretali mladići starosti 20 i 21 godinu pod utjecajem alkohola i to 21-godišnjak u koncentraciji 0.84 g/kg, a 20-godišnjak u koncentraciji 0.98 g/kg. Tom prilikom u smjeru Hrašćice motociklom je pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.10 g/kg upravljao 28-godišnjak. Nailaskom na pješake koji su se nalazili na njegovoj voznoj traci skrenuo je motociklom u lijevo kako bi obišao pješake, te je u tom trenutku s vozne trake motocikla na lijevu stranu kolnika zakoračio 21-godišnji pješak kojeg je motocikl udario. Motociklist je uslijed udara u pješaka pao na kolnik. Pješak je zadobio ozljede, te mu je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a ozljede pješaka su okvalificirane kao teške tjelesne ozljede.

 

 

 

Komentari