U subotu, 1. ožujka oko 17 sati, na državnoj cesti između naselja Sveti Križ i Štefanec dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđeno petero osoba, izvijestila je Policijska uprava međimurska.

>> Nakon sudara dva automobila pet ozlijeđenih prevezeno u bolnicu

Do nesreće je došlo jer vozačica osobnog automobila čakovečkih registracijskih oznaka, 50-godišnjakinja iz Pribislavca, brzinu kretanja vozila nije prilagodila osobinama ceste (zavoj), zbog čega je u zavoju došlo do zanošenja vozila i prelaska na obilježenu prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera.

Tada je došlo do udara vozila u osobni automobil čakovečkih registracijskih oznaka s kojim je iz suprotnog smjera upravljao 45-godišnjak iz Čakovca. Nakon udara, vozilo kojim je upravljala 50-godišnja vozačica sišlo je izvan kolnika na poljoprivrednu površinu.

Vozilom Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije u Županijsku bolnicu Čakovec prevezeni su vozač osobnog automobila te četiri putnice iz osobnog automobila kojim je upravljala 50-godišnjakinja.

Liječničkim pregledom utvrđeno je da su vozač te dvije putnice, 23-godišnjakinja iz Pribislavca i 21-godišnjakinja iz Nedelišća, teško ozlijeđeni, dok su dvije putnice, 26-godišnjakinja iz Pribislavca i 20-godišnjakinja iz Pleškovca, lakše ozlijeđene.

Protiv 50-godišnje vozačice osobnog automobila podnijet će se kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

Inače, međimurska je policija tijekom proteklog vikenda evidentirala ukupno 6 prometnih nesreća, od čega 3 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su 3 osobe teško ozlijeđene, a 5 lakše, te 3 prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su: nepropisna i neprilagođena brzina – 3 prometne nesreće, nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag - 1 prometna nesreća, nepoštivanje prednosti prolaza - 1 prometna nesreća, ostale greške - 1 prometna nesreća.

Prisutnost alkohola u organizmu utvrđena je kod 5 sudionika prometnih nesreća, a najveća koncentracija alkohola u organizmu, u iznosu od 1,72 g/kg, zabilježena je kod 24-godišnjeg vozača traktora iz Podbresta, sudionika prometne nesreće s materijalnom štetom koja se dogodila u nedjelju 2. ožujka oko 8:30 sati u Podbrestu.

Komentari

03.03.2014. 11:41h Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27