Nestručno izvedeni radovi doveli do nesreće u dječjem vrtiću?

Objavljeno: 26.04.2012. 12:53

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Foto: Željko Hajdinjak / CROPIX

Iako službena istraga nesreće u čakovečkom Dječjem vrtiću "Vjeverica" još traje, samim pogledom na strop s kojeg je otpao veliki komad žbuke i pao na djecu može se zaključiti da pri izgradnji vrtića nisu poštovana sva pravila struke, poručili su na konferenciji za novinare čelnici grada Čakovca i Dječjeg vrtića Čakovec, prenose Međimurske novine.

Podsjetimo, nesreća se dogodila u utorak kada je dio žbuke promjera oko tri metra sa stropa prizemne prostorije Dječjeg vrtića Čakovec pao na djecu koja su se u tom trenutku nalazila u prostoriji. Petero djece je pritom, na sreću, samo lakše ozlijeđeno.

>> Petero djece ozlijeđeno u nesreći u vrtiću: Urušila se žbuka sa stropa

Nakon nemilog događaja 170 djece koliko ih pohađa taj dječji vrtić je nakon nesreće privremeno razmješteno po drugim vrtićima dok se ne utvrdi točan uzrok nesreće.

Gradonačelnik Čakovca Branko Šalamon izrazio je žaljenje zbog nemilog događaja, no ujedno istaknuo kako on nije mogao biti predvidiv.

- U sve vrtićke objekte u vlasništvu Grada Čakovca ulaže se maksimalno, prema financijskim mogućnostima - istaknuo je.

U Vjeverici su trenutno građevinski stručnjaci od kojih se očekuje da utvrde točan uzrok pada stropa. Prema sadašnjim procjenama, možebitan uzrok je vlaga, odnosno kondenzacija, ali i činjenica da je pri izgradnji stropa u jedan sloj stavljen najlon koji je onemogućio kvalitetno prianjanje žbuke. Vrtić je inače izgrađen 1997. godine, a izvođač radova bila je zanatska zadruga Međimurje.

Komentari