Na Županijskom sudu u Varaždinu danas je nastavljeno suđenje u slučaju Bazeni, a nalaz i mišljenje dala je psihijatrijsko - medicinska vještakinja Štefica Deuš. Naime, vještakinja je napravila intervju s prvooptuženom Natalijom Žetko koja tvrdi da je na Bazenima bila žrtva pokušaja silovanja.

U slučaju Bazeni, kako tvrdi Državno odvjetništvo u optužnici, preko 278 studentskih ugovora pribavljeno je i tako izvučeno oko 1.300,000 kuna. Bivšu ravnateljicu Gradskih bazena Varaždin Nataliju Žetko kao prvooptuženu, drugooptuženog Željka Čengića, trećeoptuženu Ljiljanu Golić Domislović, četvrtooptuženu Lidiju Kojdić tereti se za zlouporabe položaja i ovlasti, utaje poreza ili carine, krivotvorenja službene isprave te pomaganja u tim kaznenim djelima.

U nastavku dokaznog postupka saslušana je psihijatrijsko - medicinska vještakinja Štefica Deuš koja je napravila intervju sa Žetko i prema tome napravila nalaz i mišljenje.

- Od 2006. godine osoba je bila okrenuta brigama i zbog smetnji u spavanju, tenzija posjećivala je svojeg liječnika. Uzimala je lijek Xanax kako bi se smanjila tenzije - rekla je vještakinja i istaknula kako se zdravstveno stanje 2011. godine pogoršalo. Istaknula je kako je došlo do sve veće njezine napetosti, nervoze, raspoloženje joj je slabilo i sve je učestalije posjećivala liječnika i psihijatra.

- Kasnije je posegnula i za alkoholom, no u vrijeme inkriminiranih radnji bila je ubrojiva - dodala je vještakinja.

Branitelj prvooptužene istaknuo je da je Žetko bila traumatizirana jer su ju je netko, u vrijeme kada je radila na Gradskim bazenima Varaždin, pokušao silovati pa zbog toga nije dolazila na posao.

- Bolovanja 2009. godine su kratkog trajanja gledajući u stručnom - medicinskom smislu i intenzitet psihičkih smetnji nije bio jačeg intenziteta i karaktera. Njezina zdravstvena sfere zdravlja nije dovedena u pitanje - rekla je vještakinja.

Na današnjem ročištu predstavljen je dopunjeni nalaz financijskog vještačenja

Rasprava se nastavlja u četvrtak kada će biti saslušani optuženi Natalija Žetko, Željko Čengić, Liljana Golić - Domislović i Lidija Kojdić.

Komentari

09.02.2016. 11:13h Zadnja izmjena: 16.02.2016. 08:03