Netočne glasine prestrašile okolicu Varaždina: Ubojica i silovatelj ne koristi "slobodne vikende"!

Objavljeno: 04.08.2015. 14:24

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:25

Ovih dana nekoliko čitatelja s područja Petrijanca i Majerja skrenulo nam je pozornost na informaciju koja se od subote, 1. kolovoza, proširila njihovim mjestima, a odnosi se na osuđenog ubojicu Josefa Denca (44), protiv kojega je prošle godine podignuta optužnica zbog sumnje da je spolno iskoristio 11-godišnju djevojčicu.

Nekoliko ljudi, naime, tvrdi da je Denca na spomenutom području te u Sračincu i Varaždinu prepoznalo na ulici, zbog čega se kod mještana, imajući u vidu nedjela koja je počinio, pojavio strah da osuđeni ubojica i osumnjičeni silovatelj djeteta koristi "zatvorske slobodne vikende".

Poslali smo stoga upit Županijskom sudu u Varaždinu te se uputili na spomenuto područje, gdje smo uspjeli stupiti u kontakt s trojicom muškaraca koji tvrde da su ga vidjeli. Jedan od njih, kako nam tvrdi, Denca je vidio u Optujskoj ulici u Varaždin, dok druga dvojica tvrde da su istog dana uočili u Petrijancu i Majerju.

U istražnom pritvoru

- U Majerju sam ga vidio dok je prelazio cestu. Ne mogu naravno staviti "ruku u vatru" pa reći da je riječ baš o njemu, ali lice tog čovjeka dosta je specifično i objavili su ga svi mediji. Uostalom, nisam ja jedini koji tvrdi da ga je vidio. Daj Bože da to nije zapravo on! – kaže nam jedan od muškaraca.

U Petrijancu smo obišli i prostore "stare škole“, gdje je Denac živio do trenutka kada je 2004. godine upućen na izdržavanje zatvorske kazne u trajanju od devet godina. Međutim, na tom mjestu nije viđen sve od tada. Iz zatvora je pušten 28. prosinca 2012. godine, no prošle godine cijelu naciju je zapanjio njegov ponovni zločin, kojega je počinio 22. kolovoza - spolno iskoristivši 11-godišnju djevojčicu.

>>FOTO: Ovo je monstrum s Drave koji je silovao 11-godišnjakinju i to snimao

>>Silovatelj djevojčice zbog ubojstva 9 godina sjedio u zatvoru

>>Tko je monstrum koji je u Varaždinu silovao dijete?

Opasnost od ponavljanja djela

Jozef Denac od tada se nalazi u pritvoru koji mu je produžen zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Na naš upit (zbog zabrinutosti stanovnika koji Denca ne pamte ni po čemu dobrom) to nam je potvrdio i glasnogovornik Županijskog suda u Varaždinu. O uzroku dezinformacije koja se proširila okolicom Varaždina i opravdano prestrašila stanovnike gore spomenutih mjesta teško je nagađati.

Odgovor glasnogovornika Županijskog suda u Varaždinu Igora Pavlica prenosimo u cjelosti:

Protiv optuženika Josefa Denca je rješenjem ovog suda broj Kvm-8/15-13 od 22 srpnja 2015. produljen istražni zatvor iz osnove propisane u čl. 123. St. 1. T. 3. ZKP/08 (opasnost od ponavljanja djela). Povodom žalbe optuženika na citirano rješenje spis se trenutno nalazi na VSRH. Inače predmet se nalazi u fazi rasprave, jer je rješenjem ovog suda od 13. studenog 2014. potvrđena optužnica ŽDO u Varaždinu podnesena protiv imenovanog zbog kaznenih djela iz čl. 158. St. 5. U svezi čl. St. 1. KZ/11 I iz čl. 163. St. 3. KZ/11.

Komentari