Policija ga jedva svladala

Nezapamćeno: Pijan i nervno rastrojen župljanin oskrnavio župni dvor u Ivancu

Objavljeno: 09.03.2016. 09:05

Zadnja izmjena: 09.03.2016. 10:57

Foto: Župa sv. Marije Magdalene

U utorak tijekom sv. mise, 34-godišnji župljanin ivanečke župe sv. Marije Magdalene provalio je oko 18.30 sati u župni dvor u kojem je nasrnuo i razbio kipove svetaca, oštetio slike i drugi inventar. Sve se dogodilo pred okupljenim vjernicima i župnikom...

Na mjesto događaja u ulici Rudolfa Rajtera izašli su policijski službenici Policijske postaje Ivanec, gdje su zatekli muškarca za kojeg je naknadno utvrđeno da se radi o  34-godišnjaku. Provalnik je uhićen i doveden u Policijsku postaju Ivanec.

Kako doznajemo od vlč. Zorana Gložinića, šteta je procijenjena na iznos od oko 10.000 kuna.

- Nasilnik koji je provalio u župni dvor bio je psihički rastrojen i pod utjecajem alkohola. Zadržan je u uredu do dolaska policije, kojoj je pružao otpor, te su ga četvorica djelatnika nakon naguravanja svladali i otpremili na daljnju obradu – ističe vlč. Gložinić koji je u 7 godina, koliko rukovodi župom već doživio tri provale.

Napomenuo je da se ovakvo razbijanje i vandalizam ipak ne pamte te da je pričinjena velika šteta.

- Kolika je zapravo, znat ćemo tek kada konzervatori obnove ono što se može. Naime, kipovi svetaca su nepovratno uništeni, a slike su jako oštećene – ističe Gložinić.

Nasilnik je, naime, u potpunosti uništio kipove Srca Isusova, Gospe Lurdske, sv. Florijana i Pieta, dva keramička svijećnjaka, dvije slike, stolno raspelo, stolnu lampu i monitor računala.

Stradala su i troja vrata, zidovi u koje je udarao predmetima, tri veće zidne slike, veliko raspelo, umjetnički svijećnjak i radni stol u župnom uredu:

Komentari