Da nije zlato sve što sja, nažalost na vlastitom neugodnom iskustvu morala se uvjeriti jedna varaždinska umirovljenica...

U četvrtak je oko 18.30 sati na Kapucinskom trgu zajedno s nepoznatim muškarcem pronašla ogrlicu zlatne boje i ništa ne sluteći, ubrzo postala žrtvom prevare.   

Policijski službenici PP Varaždin zaprimili su prijavu 72-godišnjakinje da je prevarena od strane nepoznatog muškarca. Naime, muškarac joj je nakon pronalaska rekao da je ogrlica zlatna i da vrijedi oko tisuću eura.

Ponudio joj je da je ona zadrži, a njemu kao dio nagrade preda iznos od nekoliko tisuća kuna. Na žalost, to je ona i učinila. Naknadno je provjerom u jednoj zlatarskoj radnji utvrdila da se ne radi o zlatnoj ogrlici, već o bezvrijednom nakitu.

Policijski službenici nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela te skreću pozornost građanima da budu oprezni kod ovakvih i sličnih ponuda.

- O njima obavijestite policiju pozivom na broj 192. Također savjetujemo da o navedenom skrenete pozornost starijim članovima obitelji, koji najčešće postaju žrtve ovakvih prijevara – ističu u PU varaždinskoj.

Komentari

17.04.2015. 10:20h Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Ilustracija