U subotu između Apatije i Svetog Petra poginula 50-godišnja biciklistkinja

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 05.05.2013. 09:02

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Između Apatije i Svetog Petra Ludbreškog u subotu, 4. svibnja dogodila se tragedija, a život je izgubila 50-godišnja žena...

Kako je izvijestila policija, nesreća se dogodila na cesti između Apatije i Svetog Petra Ludbreškog, a poginula je biciklistkinja.

U vremenu između 21 do 22:20 sati na županijskoj cesti u Svetom Petru, na dijelu ceste izvan naselja, dogodila se prometna nesreća u kojoj je smrtno stradala vozačica bicikla.

Muškarac starosti 35 godina upravljao je osobnim vozilom iz smjera Svetog Petra prema Apatiji. Izlaskom iz oštrog desnog
zavoja, zbog neprilagođene brzine kretanja osobinama ceste, te stanju i uvjetima na kolniku, vozilom je prešao na lijevu prometnu traku, gdje je prednjim lijevim dijelom vozila udario u prednji dio bicikla kojim je iz suprotnog smjera uz rub kolnika upravljala biciklistica, a koja na sebi nije nosila reflektirajući prsluk, niti je bila osvjetljena.

Od siline udara žena je odbačena na njivu pokraj kolnika, gdje je oko 22:40 sati uočena po policijskim službenicima Policijske postaje Ludbreg.

Na mjesto događaja izašla je ekipa Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije, koja je konstatirala smrt.

Nakon prouzročene prometne nesreće 35-godišnjak je napustio mjesto događaja, a da nije pružio pomoć stradaloj ženi, te je naknadno pronađen po policijskim službenicima.

Ovo je sedma smrtno stradala osoba na prometnicama Varaždinske županije u 2013. godini.

 

 

Komentari