Nakon što je snijeg okopnio, na nogometnom igralištu u Hrašćici ostali su nanosi zemlje, depresije po rubovima igrališta i tragovi guma.

Kako su nam javili čitatelji eVaraždina, koji su nam i poslali fotografije, šteta na nogometnom igralištu u Hrašćici posljedica je čišćenja igrališta od snijega, a napravile su ju ralice koje su snijeg i čistile.

Od Patrika Koščaka, tajnika Zajednice športskih udruga Grada Varaždina doznali smo kako su upoznati s nastalim problemom te da će ga riješiti čim se zemlja osuši i budu ostvareni uvjeti za sanaciju. 

Nogometno igralište čistilo se od snijega upravo zbog toga da bi se mogle odigrati utakmice zimskih priprema.

- U vrijeme zimskih priprema za natjecateljsku sezonu nogometni klubovi Grada Varaždina (NK Varteks, NK Udarnik, NK Zelengaj, NK Varaždin, NK Mladost....) nisu imali mogućnosti održavati nikakve trenažne ni natjecateljske aktivnosti zbog snijega pa smo odlučili očistiti teren u Hrašćici kako bi isti mogli odigrati utakmice u terminima priprema kada im je to bilo najvažnije, odnosno za početak prvenstva. Na taj potez smo se odlučili iz razloga jer u to vrijeme teren na stadionu Varteks s umjetnom travom, što smo također očistili, nije bio dovoljan da svi Gradski klubovi mogu trenirati i odigravati svoje utakmice. Igralište je pri čišćenju oštećeno, no unatoč tome klubovi su nam bili više nego zahvalni što su u tom periodu imali uvjete za normalan nastavak rada te imali mogućnost odigravanja utakmica - rekao nam je Patrik Koščak.

Kako je najavio, Zajednica športskih udruga će sanirati nastalu štetu na igralištu u Hraščici u vrlo kratkom roku.

- Nažalost, tlo je mokro i primorani smo pričekati sunčanije vrijeme kako bi sa strojevima mogli na igralište i riješiti problem. Sanirat ćemo teren tako što ćemo maknuti nanose zemlje s rubova igrališta, nanositi novu zemlju u depresije koje su nastale, povaljati igralište, posijati novu travu i staviti propisano gnojivo. Postoji plan da se napravi bunar i sustav zalijevanja na SC Hrašćica za što bi nam sveukupno trebalo oko 50 tisuća kuna, ali s obzirom na trenutnu financijsku situaciju s naznakama da će biti još lošije, tu investiciju morat ćemo prolongirati - objasnio je Košćak.

Zajednica športskih udruga Grada Varaždina upravlja objektima koji imaju 136 tisuća metara kvadratnih zelenih površina.

- Te zelene površine redovito održavamo pa smo se odlučili nakon odzračivanja svih naših terena, napraviti i analize tla istih što će napraviti Geotehnički fakultet. U suradnji s Parkovima dogovorili smo i pribavili gnojivo, uspjeli smo dogovoriti s Gradskom tržnicom da nam ustupi pijesak za pjeskarenje igrališta što je ostao na Kapucinskom trgu nakon što je skinuto klizalište, a u suradnji s Hrvatskim olimpijskim odborom kupili smo i tri nove kosilice i priključke za održavanje terena. Tako da Zajednica športskih udruga vrlo mnogo brine o našim terenima. Tereni na Slobodi i Varteksu dva su od najuređenijih travnjaka u ovom dijelu Republike Hrvatske - napomenuo je tajnik Zajednice športskih udruga Patrik Koščak.

{gallery}nogometno igraliste hrascica{/gallery}

Komentari

04.03.2015. 09:27h Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Fotografije čitatelja

Izvor: galerija-images/nogometno igraliste hrascica