DORH O DETALJIMA

Novi Marof: Obećao da će mu pomoći prodati aute pa ga prevario za 60 tisuća kuna

Objavljeno: 28.02.2022. 14:45

Zadnja izmjena: 28.02.2022. 14:52

Foto: Ilustracija (Fotografija ne prikazuje aktere ni mjesto događaja)

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 25. veljače 2022., podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1975.) zbog počinjenog produljenog kaznenog djela prijevare.

Kako stoji na stranicama DORH-a, okrivljenog 47-godišnjaka se tereti da je od prosinca do ožujka 2020. godine, kao vlasnik obrta u mjestu kraj Novog Marofa dogovorio s oštećenikom da će prodati tri njegova vozila, lažno mu predočivši kako će mu isplatiti novac dobiven prodajom, iako to nije namjeravao učiniti. Oštećenik mu je povjerovao i predao mu vozila radi prodaje nakon čega je okrivljenik prodao vozila, a novac dobiven prodajom zadržao za sebe.

Nadalje stoji kako se okrivljenika tereti da je od drugog oštećenika primio automobil i akontaciju za troškove, lažno mu predočivši kako će obaviti potrebne popravke iako to nije namjeravao učiniti, nakon čega vozilo nije vratio vlasniku već ga je zadržao za sebe. Okrivljenika se tereti da si je opisanim postupanjem ostvario nepripadnu korist od 57.000 kuna.

Komentari