Povreda tajnosti postupka

Novomarofčan na blogu pisao o postupka oko statusa djeteta pa zaradio optužnicu

Objavljeno: 16.02.2016. 16:42

Zadnja izmjena: 16.02.2016. 17:16

Foto: ilustracija

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv Danijela M. (37) iz Novog Marofa zbog počinjenja kaznenih djela povrede tajnosti postupka.

Novomarofčana se tereti da je od svibnja do srpnja 2015. godine na svom blogu višekratno, detaljno i opširno opisivao i iznosio tijek postupaka koji se vode pred sudom i centrom za socijalnu skrb u vezi razvoda braka i statusa njegovog trogodišnjeg djeteta.

Naime. on je imenuovao svoje dijete i suprugu u konkretnim obiteljskim situacijama koje su bile predmet utvrđivanja činjenica tijekom postupaka. Ujedno je na blogu objavljivao i fotografije djeteta, iako je znao da je po odredbama Obiteljskog zakona u postupcima u kojima se odlučuje o statusnim stvarima javnost isključena te da za objavljivanje takvih podataka nema dozvolu suda.

Također ga se tereti da je u rujnu 2015. godine na svom blogu i web stranici iznosio i opisivao radnje provođenja izvida policijskih službenika povodom kaznene prijave koja je bila podnijeta protiv njega, znajući da je po odredbama Zakona o kaznenom postupku postupanje tijekom izvida tajno.

Komentari