Zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije danas je sazvao presicu na kojoj su ravnatelj Zavoda Mladen Smoljanec i rukovoditeljica Uprave za stručne poslove Zavoda Jasminka Begić otkrili detalje o navodnom fizičkom okršaju medicinskog tehničara i pacijentice.

>> Ivančanku išamarao medicinski tehničar? Zavod za hitnu medicinu sazvao tiskovnu konferenciju

Podsjetimo, nakon što je navodno, kako je i sama rekla za 24 sata, previše popila, Ivančanka Žaklina Željezić pozvala je hitnu pomoć. Nadalje, tvrdi da ju je medicinski tehničar udario u vozilu hitne pomoći na putu u varaždinsku Opću bolnicu. Kako tvrdi Željezić, pokušala je ustati, no navodno ju je medicinski tehničar udario, a ona se onesvijestila. Prijavila ga je policiji, a planira ga i tužiti.

„Žao nam je“

– Žao nam je što je takva vijest izašla u medijima. Moramo reći kako smo 14. kolovoza započeli postupak zato što postoji protokol predviđen unutar hitne medicine, a to je obrazac o prijavi izvanrednih događaja. – naznačila je Begić.

Zbog zaštite pacijentice i profesionalne tajne, Zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije, kako je rekla Begić, neće iznositi detalje o intervenciji. Postupak se mora službeno provesti, objasnila je Begić, jer Zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije nema tijela koja bi mogla obaviti takav dio posla.

– 14. kolovoza zaprimili smo prijavu od naše ekipe da su imali izvanredan događaj, koji je odstupao od redovnog obavljanja naše djelatnosti. Prvi sljedeći radni dan, 16. kolovoza, započeli smo postupak i zaprimili u posjetu pacijenticu Žaklinu Željezić, koja nam je dala prigovor na taj isti događaj. – otkrila je Begić.

Detalji intervencije

Begić je naznačila i kako je proveden postupak, održano je stručno vijeće i savjetovanje s etičkim povjerenstvom, obaviještene su sve nadležne institucije te je obavljen razgovor sa svim akterima ovog događaja.

Žaklina Željezić, otkrila je Begić, poziv je uputila u 22:33, a sam poziv je trajao dvije minute. U 22:35 intervencija se prosljeđuje timu na terenu, dakle iz varaždinske prijavno-dojavne jedinice u Ivanec. Ekipa je odmah potom izašla na teren i do pacijentice došla u 22:38, a tridesetak minuta kasnije, točnije u 23:11, pacijentica je predana u bolnicu na daljnje liječenje.

Medicinski tehničar će, istaknula je Begić, do odluke nadležnih tijela „biti raspoređen na poslovima koji su adekvatni njegovim mogućnostima u ovom trenutku“.

Komentari

18.08.2016. 13:28h Zadnja izmjena: 18.08.2016. 13:56

Foto: Nikola Horvat