Oborinske vode poplavile Varaždinske Toplice, podrumi pod vodom

Objavljeno: 23.05.2015. 13:39

Zadnja izmjena: 25.03.2016. 11:13

Foto: Fotografija čitatelja

Naselje Sopotje u Varaždinskim Toplicama, sela Tuhovec, Drenovec i Čurilovec ponovno su poplavljeni nakon obilne kiše koja ne prestaje padati.

Voda je u Sopotju počela plaviti kuće i ulaziti u podrume sinoć oko 23 sata, a na terenu su cijelu noć bili i vatrogasci DVD Varaždinske Toplice koji su do pola pet sati ujutro ispumpavali vodu.

Poplavljen je i Trg Antuna Mihanovića, a voda uopće ne odlazi. Kako smo doznali od topličke gradonačelnice Goranke Štefanić, kućanstva plave oborinske i podzemne vode.

- Kiša ne prestaje padati, a padalo je jučer cijeli dan i veći dio noći. Vatrogasci su u 23 sata izašli na teren, ispumpavali vodu do 4,30 sati, ali ponovno su se morali vraćati jer se vodostaj ne snižava. Radi se o oborniskim vodama, a vjerojatno i podzemnim s obzirom na to da je Bednja u svom koritu i nije se razlijala - rekla nam je Štefanić te dodala da kako se voda ispumpava, tako se ponovno vraća.

Osim samog grada, poplavljena su i okolna sela Tuhovec, Drenovec i Čurilovec, a u svim slučajevima probleme rade oborinske i podzemne vode.

 

Komentari