nastavak procesa

Županijski sud u Varaždinu obrazložio zašto je sa suđenja Nuši Bunić isključena javnost

Objavljeno: 05.03.2018. 10:25

Zadnja izmjena: 05.03.2018. 10:33

Foto: Arhiva

Na pripremnom ročištu 29. siječnja 2018. branitelj okrivljene Nuše Bunić predložio je tajnost postupka s obzirom na, kako je navedeno - karakter djela i dosadašnje izvještavanje u postupku za koje navodi da je bilo vrlo neugodno i traumatično za okrivljenu i njezinu obitelj.

Prijedlog da se s rasprave isključi javnost branitelj okrivljene ponovio je i na prošlo raspravi, održanoj 26. veljače 2018. godine, nakon čega je Županijski sud u Varaždinu odnosno vijeće sastavljeno od sutkinje Ljiljane Kolenko (predsjednice) te sudaca porotnika Irene Matić i Vitomira Namjesnika, na istoj raspravi donijelo sljedeće rješenje, koje prenosimo u bitnim dijelovima:

(..) Ovo vijeće smatra da treba prihvatiti prijedlog obrane te da je potrebno isključiti
javnost za cijelu raspravu radi zaštite osobnog i obiteljskog života okrivljene. (...) U konkretnom slučaju i okrivljena i njezina obitelj već su i prije početka rasprave bili
u žiži javnosti. Određeni dijelovi spisa reproducirani su u medijima, a nisu utvrđeni izvori
informacija. Vijeću je poznato da postoji veliki interes javnosti za konkretni događaj, međutim smatra da treba zaštiti osobni i obiteljski život okrivljene i isključiti javnost tijekom cijele rasprave naročito stoga što okrivljena ima psihičkih problema te se već godinama liječi kod psihologa i psihijatra, a što proizlazi iz medicinske dokumentacije u spisu i iz nalaza i mišljenja psihijatrijskog vještaka. Objava presude je javna te će javnost biti upoznata s ishodom ovog kaznenog postupka, dok detalji događaja javnosti ne moraju biti dostupni.

Komentari