Odbacio bicikl, mrtvog srndaća i pušku te pobjegao pred policijom

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 23.06.2014. 17:16

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: ilustracija - Andrej Švoger

Varaždinska policija izvijestila je o krađama koje su se proteklog vikenda dogodile na području Varaždinske županije.

U noći 20./21. lipnja, u lovištu oko Trnovca Bartolovečkog, nepoznati je počinitelj ustrijelio srndaća težine oko 35 kilograma, nakon čega je lešinu utovario u torbu i odvezao se na biciklu. Nakon što su ga u Trnovcu uočili policijski službenici Postaje prometne policije Varaždin, nepoznati je počinitelj odbacio bicikl, torbu s lešinom i pušku, te se udaljio u nepoznato. Policijski službenici nastavljaju rad na utvrđivanju svih okolnosti i otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

Nepoznati je počinitelj provalio u ormarić na stupu za solarno osvjetljenje mehaničkog signala uz željezničku prugu Varaždin – Ivanec, u ulici Stjepana Vukovića u Varaždinu, vlasništvo javnog poduzeća za željeznički prijevoz, te otuđio akumulator. Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno. Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

U petak, 20. lipnja u prijepodnevnim satima, nepoznati je počinitelj provalio u kuću u Gornjoj Voći, vlasništvo 84-godišnjakinje, te otuđio novac, zlatni nakit i drugo. Materijalna se šteta procjenjuje na nekoliko tisuća kuna. Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

Od ostalih događaja, tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave varaždinske zabilježeno je šest prekršaja protiv javnog reda i mira i to u Ludbregu, Ivancu, Gornjem Ladanju, Hrašćici i u dva slučaja u Varaždinu, a radi se o događajima vezanim uz buku, viku i galamu, naročito drsko i nepristojno ponašanje, tučnjavu u ugostiteljskim objektima i na ulici, skitnji i prosjačenju, te vrijeđanju i omalovažavanju ovlaštenih službenih osoba.

Komentari