Određen istražni zatvor 25-godišnjaku zbog razbojništva u Ivancu

Objavljeno: 18.12.2013. 09:40

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjakom, zbog sumnje da je u ponedjeljak, 16. prosinca oko 8:10 sati počinio razbojništvo nad 38-godišnjom zaposlenicom mjenjačnice na Trgu hrvatskih Ivanovaca u Ivancu, te uz prijetnju oružjem otuđio novac.

Oštećena je prilikom počinjenja kaznenog djela zadobila ozljede na ruci, zbog čega joj je medicinska pomoć pružena po liječnici Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije. Po završetku kriminalističkog istraživanja, 25-godišnjak je uz kaznenu prijavu za kazneno djelo Razbojništva predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske.

Kako je objavilo Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu, provedeno je prvo ispitivanje hrvatskog državljanina (1988.) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo razbojništva iz čl. 230. st. 2. u svezi st. 1. Kaznenog zakona.

Naime, postoji osnova sumnje da je osumnjičenik maskiran ušao u mjenjačnicu u Ivancu, držeći nož u ruci kojeg je uperio prema zaposlenici, a kada ga je ona pokušala spriječiti da uđe iza pulta, snažno ju je udario po glavi i srušio na pod te iz polica uzeo novac.

Istražna sutkinja Županijskog suda u Varaždinu je na prijedlog državnog odvjetnika odredila istražni zatvor protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Komentari