Određen istražni zatvor majci koja je podvodila kćeri

Objavljeno: 25.03.2015. 16:51

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: ilustracija

Varaždinsko Županijsko državno odvjetništvo provelo je prva ispitivanja osumnjičenika i donijelo rješenje o provođenju istrage protiv jedanaestero hrvatskih državljana zbog osnovane sumnje na počinjenje teškog kaznenog djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta te kaznenih djela prostitucije, spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina i spolnog odnošaja bez pristanka.

>>FOTO: Majka MONSTRUM iz Svibovca Podravskog godinama podvodila kćeri

Riječ je o Vesni N. iz Svibovca Podravskog.

- Postoji osnovana sumnja da je 49-godišnjakinja, koristeći svoj roditeljski autoritet i teške obiteljske prilike od 1999. do 2009. godine, počinila navedena kaznena djela na štetu svojih dviju maloljetnih kćeri odnosno da je u cilju zarade pronalazila muške osobe za navedena kaznena djela. Osnovano se sumnja da je s djelima nastavila i kada je jedna od kćeri postala punoljetna. Postoji osnovana sumnja da su desetorica muškaraca u većem broju slučajeva počinili spomenuta kaznena djela iako su znali da su one mlađe od 15 godina odnosno da ih majka na ta djela prisiljava radi zarade zbog teškog materijalnog stanja - stoji u priopćenju ŽDO-a.

Sutkinja istrage je prihvatila prijedlog državnog odvjetnika i odredila istražni zatvor 49-godišnjakinji zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela te još petorici muškaraca zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Komentari