Crna kronika

Određen pritvor 62-godišnjaku koji je izazvao prometnu nesreću i nije pružio pomoć

Objavljeno: 01.09.2023. 07:55

Zadnja izmjena: 01.09.2023. 07:55

Foto: Ilustracija (Fotografija ne prikazuje aktere ni mjesto događaja)

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu 19. kolovoza 2023. provelo je prvo ispitivanje uhićenog hrvatskog državljanina (1961.) zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu i nepružanja pomoći.

Kako je izvijestilo Državno odvjetništvo RH, postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 62-godišnjak 15. kolovoza 2023., na cesti Varaždin-Zagreb kod Brezničkog Huma, upravljajući osobnim automobilom propustio u desnom oštrom nepreglednom zavoju držati vozilo na desnoj prometnoj traci, već je prešao na lijevu prometnu traku u trenutku kad je iz suprotnog smjera naišao motocikl kojim je upravljao 27-godišnjak. Došlo je do frontalnog sudara osobnog automobila i motocikla u kojem je motociklist odbačen udesno izvan kolnika i pritom zadobio osobito teške ozljede i to više prijeloma kostiju ruku i zdjelice i prodor zraka u pluća.

DORH navodi da se osnovano sumnja da je osumnjičeni 62-godišnji vozač osobnog automobila, nakon nesreće, bez zaustavljanja produžio vožnju i udaljio se s mjesta nesreće bez pružanja pomoći unesrećenoj osobi. Stoga je podnio prijedlog da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela, kojeg je sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila i odredila mu istražni zatvor.

Komentari