Oduzimanje prednosti prolaska uzrok prometne nesreće u kojoj su ozlijeđeni majka i dijete

Piše: IT/eVaraždin

Objavljeno: 21.10.2015. 10:40

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:09

Foto: FOTO: Siniša Sović

Izvijestili smo o prometnoj nesreći u utorak na križanju Koprivničke i Ulice Ruđera Boškovića, a uzrok je oduzimanje prednosti prolaska. Također na tu nesreću reagirao je 6. mjesni ogranak Gradske organizacije Reformista.

>>FOTO: U prometnoj nesreći na Banfici ozlijeđeno dijete

>>Kvar semafora jedan od razloga prometne nesreće s ozlijeđenim djetetom (danas nije bio jedini)

Žena starosti 37 godina upravljala je osobnim vozilom Ulicom Ruđera Boškovića iz smjera Merlićeve prema Dravskoj ulici. Dolaskom do raskrižja s Koprivničkom ulicom na kojem je semafor bio u fazi trepćuće žutog svjetla, a Koprivnička je ulica prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, ušla je vozilom u raskrižje. Prethodno nije propustila osobno vozilo kojim je tom ulicom iz smjera Međimurske prema Optujskoj ulici upravljao 21-godišnjak. Uslijed udara prednjeg dijela vozila 21-godišnjaka, vozilo vozačice je odbačeno na središnji fizički odvojak kolničkih traka ulice Ruđera Boškovića gdje je udarilo u metalni stup semafora.

U prometnoj je nesreći ozlijeđena vozačica i  četverogodišnje dijete iz njezinog vozila.

Medicinska im je pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a njihove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Na tu nesreću reagirao je 6. mjesni ogranak Banfica Narodne stranke - Reformisti Varaždin, ponukan automobilskom nesrećom.

- Križanje na kojem se dogodila nesreća drugo je najveće i najprometnije križanje u gradu Varaždinu. Iako je proteklih nekoliko dana primijećeno da semafori na križanju u nekoliko navrata ne rade, nije primijećeno prisustvo pripadnika prometne policije ni članova prometne mladeži, čak niti u razdobljima kada je promet na navedenom križanju najveći, a kada se i nesreća dogodila - ističe 6. mjesni ogranak Gradske organizacije Reformista te apelira na gradske službe i policiju.

- Zar je zaista potrebno da se događaju ovakve nesreće da bi gradske službe i djelatnici policije reagirali te regulirali promet dok se semafori ponovo ne osposobe? Srećom, u ovom slučaju došlo je samo do ozljeda koje nisu opasne po život, no tko zna što se može dogoditi sljedeći put - zaključili su iz 6. mjesnog ogranka Gradske organizacije Reformista.

Komentari