Poznati odvjetnik sudjelovao u incidentu na Malom placu

Objavljeno: 10.05.2011. 15:03

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Foto: Željko Hajdinjak / CROPIX

Varaždinski odvjetnik Tihomir Rožmarić (51) u ponedjeljak je sudjelovao u incidentu koji se dogodio u njegovom uredu na Trgu Mali plac u Varaždinu.

PU varaždinska izvjestila je da je u ponedjeljak poslijepodne došlo do narušavanja javnog reda i mira u kojem su sudjelovala dvojica muškaraca. Pritom je jedan od muškaraca, 50-godišnjak, zadobio ozljede koje još nisu okvalificirane.

Doznali smo da je ozlijeđeni muškarac Rajko Puclin (50), poslovni čovjek iz Varaždina, koji tvrdi da ga je Tihomir Rožmarić ničim izazvan udario šakom u glavu pri čemu mu je rasječena usna, a od tog događaja ima i jake glavobolje.

Puclin i Rožmarić bili u poslovnom odnosu

Kako nam je rekao Puclin, on i Rožmarić poznaju se već duže vrijeme. Rožmarić je dugo godina bio odvjetnik obitelji Puclin, a poslovnjak i odvjetnik bili su i u poslovnom odnosu.

Njihovi međusobni odnosi, priča nam Puclin, narušeni su krajem prošle godine kad su braća Rajko i Vinko Puclin odlučili iseliti iz poslovnog prostora u vlasništvu Rožmarića.

Puclin tvrdi da su iza njihove poslovne suradnje ostali financijski repovi, odnosno da od Rožmarića potražuju novac koji im ovaj nije želio platiti.

Sve je kulminiralo u ponedjeljak kad je, nakon što ga nije uspio telefonski kontaktirati, Puclin s bratom otišao do Rožmarićevog ureda.

- Ušao sam u ured i pitao Rožmarića namjerava li platiti dug ili idemo na sud. On se digao sa stolca, došao do mene i ničim izazvan me šakom udario u glavu. Ni u snu to nisam očekivao. Pao sam na pod i udario glavom, a rasječena mi je i usna. Rožmariću to nije prvi put da se tako ponaša. Prije nekoliko godina pretukao je još jednog svog klijenta koji je teže ozlijeđen. Mislim da se taj čovjek ne bi smio baviti poslom kojim se bavi – rekao nam je Puclin.

Slučaj koji spominje Puclin dogodio se 2005. godine kada je Rožmarić pretukao svog klijenta Vladimira Smrtića iz Čakovca.

U PU varaždinskoj potvrdili su nam da su tada protiv Rožmarića podnijeli kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Varaždinu zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda.

Puclin pak ističe da će protiv Rožmarića podnijeti privatnu tužbu zbog nanošenja ozljeda te ga prijaviti odvjetničkoj komori. Tvrdi da su mu u Općoj bolnici Varaždin morali šivati usnu, a ima i jake glavobolje.

Rožmarić: Fizički su me napali, ja sam se samo branio

Rožmarićeva verzija cijele priče se potpuno razlikuje od Puclinove. Tvrdi da je on napadnut od strane braće i da se samo branio.

- Puclin i njegov brat mi duguju novac što mogu i dokazati. U ponedjeljak su se nepozvani i nenajavljeni pojavili u mom uredu i počeli mi prijetiti. U jednom trenutku jedan od njih uzeo je stolac i pokušao me udariti njime, a ja sam u samoobrani odgurnuo stolac koji ga je pogodio u glavu. Zatim me pokušao napasti i njegov brat no kad je vidio da sam se spreman braniti je pobjegao - ističe Rožmarić.


Komentari