Crna kronika

Odvjetništvo se žali na nisku kaznu 48-godišnjaku za spolnu zloporabu svoje djece

Objavljeno: 09.08.2023. 08:07

Zadnja izmjena: 09.08.2023. 08:07

Foto: Ilustracija (Fotografija ne prikazuje aktere ni mjesto događaja)

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu 2. kolovoza podnijelo je žalbu protiv prvostupanjske presude Općinskog suda u Varaždinu kojom je hrvatski državljanin (1975.) oglašen krivim zbog počinjenih kaznenih djela spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina i povrede djetetovih prava i osuđen djelomičnom uvjetnom osudom.

Kako je izvijestilo Državno odvjetništvo RH, okrivljenik je oglašen krivim zbog počinjenih kaznenih djela spolne zlouporabe djeteta počinjenih tijekom 2019. i 2020. godine u jednom mjestu u Varaždinskoj županiji na štetu dvoje djece te povrede djetetovih prava na štetu trećeg djeteta. Okrivljeniku je izrečena jedinstvena kazna zatvora u trajanju od dvije godine i tri mjeseca, od čega jedna godina bezuvjetno, a jedna godina i tri mjeseca uvjetno, s rokom kušnje od tri godine. 

Žalba je podnesena zbog odluke o kazni jer je sud izrekao okrivljeniku za svako kazneno djelo pojedinačne kazne zatvora u najkraćem propisanom 
trajanju iako je utvrdio postojanje više otegotnih okolnosti za njega u vidu kriminalne volje, dugotrajnosti inkriminiranog ponašanja i načina 
počinjenja djela, dok nisu utvrđene nikakve olakotne okolnosti. U žalbi je predloženo da se okrivljeniku izrekne kazna zatvora bez djelomične uvjetne osude.


 

Komentari