Optužnica Mamiću zbog prijetnji ubojstvom ocu Roberta Murića i zastupnicima

Piše: IT/Index.hr

Objavljeno: 18.09.2015. 16:51

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:26

Foto: Arhiva

Optužno vijeće zagrebačkog Općinskog kaznenog suda potvrdilo je optužnicu protiv Zdravka Mamića zbog prijetnji ocu nogometaša iz Bednje Roberta Murića, obiteljskom prijatelju Željku Pakasinu te menadžeru Davoru Ćurkoviću.

Mamićeva odvjetnica Jadranka Sloković za Index je kratko izjavila kako nije dobila ni vidjela navedenu sudsku odluku pa da je zato ni ne može komentirati. Ali, prema nama dostupnim informacijama, optužnica doista jest pravomoćna.

Optužnicom se Mamića tereti da je oko 11 sati 9. prosinca 2013. u prostorijama kluba, kao izvršni predsjednik na sastanku u vezi uvjeta sklapanja novog ugovora za, u to vrijeme, maloljetnika Roberta Murića koji je profesionalno igrao za klub, a na koji su došli Robertovo otac Branko te Željko Pakasin i Davor Ćurković, u namjeri da ih zastraši, rekao im da će 'ih ubiti, pobiti i odslužiti' ako mu uzmu maloljetnika. Tereti ga se da se potom unio u lice Pakasinu i rekao mu da će mu 'iščupati grkljan' te je nakon toga trojici muškaraca u nekoliko navrata ponovio da će ih 'ubiti i odslužiti'.

Kod trojice muškaraca njegove prijetnje izazvale su osjećaj straha i nesigurnosti za njihov život.

Podsjetimo, Murić je tada slovio za jednog od najvećih Dinamovih talenata, no Mamiću je pobjegao u Ajax.

Komentari