Nakon što je u ožujku otvorena istraga protiv Vesne N. iz Svibovca Podravskog (50) i desetorice pohotnika,  Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je podiglo pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv njih zbog počinjenja teškog kaznenog djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta te kaznenih djela prostitucije, spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina i spolnog odnošaja bez pristanka.

- To se događalo godinama i nije mi jasno kako dosad nitko nije reagirao. Osim što je gospođa podvodila svoje kćeri i sama je pružala seksualne usluge uglavom muškarcima starije životne dobi. Priča se da su dolazile čak i starije osobe iz Austrije - isticala je mještanka Svibovca Podravskog krajem ožujka kada je otvorena istraga.

Optužnicom se Vesnu N. tereti da je od 2000. do 2009. godine u Varaždinu i drugim mjestima u cilju zarade, a koristeći svoj roditeljski autoritet i teške obiteljske prilike.pronalazila muške osobe kojima će njene dvije maloljetne kćeri pružati seksualne usluge. Kćeri su bile prisiljene višekratno spolno zadovoljavati osmoricu okrivljenika s kojima je dogovarala pružanje seksualnih usluga za iznose do 700 kuna i kupnju kućanskih potrepština.

Nakon stjecanja punoljetnosti jedne od kćeri, 50-godišnjakinja ju je od 2009. do siječnja 2015. prisilila na spolne odnose sa četvoricom okrivljenika, koristeći teške obiteljske prilike i uz prijetnje da će joj nadležni centar za socijalnu skrb oduzeti djecu.

Desetoricu okrivljenika od 47 do 73 godine starosti se tereti da su u većem broju slučajeva obavljali spolne odnose s kćerkama Vesne N. iako su znali da su one mlađe od 15 godina odnosno da ih je majka zbog teškog materijalnog stanja prisiljava na spolne odnose radi zarade.

Komentari

01.09.2015. 16:57h Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:25

Foto: I.T.