Optužnica protiv monstruozne majke iz Svibovca Podravskog koja je godina podvodila kćeri

Piše: IT/eVaraždin

Objavljeno: 01.09.2015. 16:57

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:25

Foto: I.T.

Nakon što je u ožujku otvorena istraga protiv Vesne N. iz Svibovca Podravskog (50) i desetorice pohotnika,  Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je podiglo pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv njih zbog počinjenja teškog kaznenog djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta te kaznenih djela prostitucije, spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina i spolnog odnošaja bez pristanka.

- To se događalo godinama i nije mi jasno kako dosad nitko nije reagirao. Osim što je gospođa podvodila svoje kćeri i sama je pružala seksualne usluge uglavom muškarcima starije životne dobi. Priča se da su dolazile čak i starije osobe iz Austrije - isticala je mještanka Svibovca Podravskog krajem ožujka kada je otvorena istraga.

Optužnicom se Vesnu N. tereti da je od 2000. do 2009. godine u Varaždinu i drugim mjestima u cilju zarade, a koristeći svoj roditeljski autoritet i teške obiteljske prilike.pronalazila muške osobe kojima će njene dvije maloljetne kćeri pružati seksualne usluge. Kćeri su bile prisiljene višekratno spolno zadovoljavati osmoricu okrivljenika s kojima je dogovarala pružanje seksualnih usluga za iznose do 700 kuna i kupnju kućanskih potrepština.

Nakon stjecanja punoljetnosti jedne od kćeri, 50-godišnjakinja ju je od 2009. do siječnja 2015. prisilila na spolne odnose sa četvoricom okrivljenika, koristeći teške obiteljske prilike i uz prijetnje da će joj nadležni centar za socijalnu skrb oduzeti djecu.

Desetoricu okrivljenika od 47 do 73 godine starosti se tereti da su u većem broju slučajeva obavljali spolne odnose s kćerkama Vesne N. iako su znali da su one mlađe od 15 godina odnosno da ih je majka zbog teškog materijalnog stanja prisiljava na spolne odnose radi zarade.

Komentari