Optužnica protiv prevaranta iz Topličice Luke Blanuše koji se okoristio za 90.000 kuna

Piše: IT/eVaraždin

Objavljeno: 03.03.2015. 19:14

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: facebook

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu pred Općinskim sudom u Varaždinu podiglo je optužnicu protiv Luke Blanuše iz Topličice (21) zbog počinjenja kaznenih djela prijevare i prijevare u produljenom trajanju...

Blanušu se tereti da je od srpnja do prosinca 2014. godine većem broju osoba isticao da će im po povoljnoj cijeni i u kratkom roku nabaviti kućanske aparate i bijelu tehniku te televizore, igraće konzole i mobitele, iako to uopće nije namjeravao učiniti. Oni su povjerovali i na njegov zahtjev unaprijed mu davali novac koji je zadržao za sebe, a oštećenicima nije ništa isporučio.

Tereti ga se i da neistinito predočio jednom oštećeniku da će kupiti njegov skuter i ishodio od njega da mu preda skuter. Nakon toga nije mu platio dogovorenu cijenu niti mu vratio skuter.

Na te načine mladić, za kojeg su prevareni isticali da je živio na visokoj nozi, nepripadno se okoristio za više od 90.000 kuna.

Vijeće Općinskog suda u Varaždinu je usvojilo prijedlog državnog odvjetnika i produljilo mu istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Komentari