Protiv trojice mladića koji su krajem siječnja u noćnom klubu „Guru“ u Čakovcu pretukli Tomislava Pergara (22) iz Vukanovca koji je zbog zadobivenih ozljeda preminuo u čakovečkoj bolnici, podignuta je optužnica zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda sa smrtnom posljedicom.

Općinsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv Varaždinca Matije Marčeca (27) te Međimuraca Brune Hančića (23) i Denija Pikla (23) zbog sumnje da su oko 1 sat u noći 27. siječnja u noćnom baru u Čakovcu rukama i nogama izudarali po glavi i tijelu Tomislava Pergara i njegovog prijatelja Roberta V. (36) pri čemu je Pergar zadobio teške i po život opasne ozljede.

Teško pretučeni mladić ostavljen je da u besvjesnom stanju leži na cesti ispred narodnjačkog kluba. Jedna djevojka koja se tamo zatekla pozvala je Hitnu pomoć koja ga je prevezla u Županijsku bolnicu Čakovec gdje je tijekom noći čak tri puta reanimiran, no nekoliko sati nakon što je prevezen u bolnicu podlegao je ozljedama i umro.

Obdukcijom je utvrđeno da je umro uslijed šoka zbog unutarnjeg krvarenja.

Hančić i Marčec su nakon tučnjave pobjegli sa mjesta događaja, no ubrzo su uhićeni. Pikl, koji je u noćnom baru „Guru“ radio kao DJ, ostao je na mjestu događaja i tamo je i uhićen.

ODO u Čakovcu predložilo je i da se prvookrivljenom Matiji Marčecu, koji je inače poznat i kao osobni vozač, tjelohranitelj, maser i trener međimurskog pjevača Josipa Katalenića, produlji pritvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Hančić i Pikl, kojima je pritvor bio određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, pušteni su iz pritvora sredinom veljače, nakon što je sudac istrage ispitao sve svjedoke vezano uz slučaj.


Komentari

23.05.2011. 14:26h Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09