Optužnice protiv nasilnika koji su na smrt pretukli mladića

Objavljeno: 23.05.2011. 14:26

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Protiv trojice mladića koji su krajem siječnja u noćnom klubu „Guru“ u Čakovcu pretukli Tomislava Pergara (22) iz Vukanovca koji je zbog zadobivenih ozljeda preminuo u čakovečkoj bolnici, podignuta je optužnica zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda sa smrtnom posljedicom.

Općinsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv Varaždinca Matije Marčeca (27) te Međimuraca Brune Hančića (23) i Denija Pikla (23) zbog sumnje da su oko 1 sat u noći 27. siječnja u noćnom baru u Čakovcu rukama i nogama izudarali po glavi i tijelu Tomislava Pergara i njegovog prijatelja Roberta V. (36) pri čemu je Pergar zadobio teške i po život opasne ozljede.

Teško pretučeni mladić ostavljen je da u besvjesnom stanju leži na cesti ispred narodnjačkog kluba. Jedna djevojka koja se tamo zatekla pozvala je Hitnu pomoć koja ga je prevezla u Županijsku bolnicu Čakovec gdje je tijekom noći čak tri puta reanimiran, no nekoliko sati nakon što je prevezen u bolnicu podlegao je ozljedama i umro.

Obdukcijom je utvrđeno da je umro uslijed šoka zbog unutarnjeg krvarenja.

Hančić i Marčec su nakon tučnjave pobjegli sa mjesta događaja, no ubrzo su uhićeni. Pikl, koji je u noćnom baru „Guru“ radio kao DJ, ostao je na mjestu događaja i tamo je i uhićen.

ODO u Čakovcu predložilo je i da se prvookrivljenom Matiji Marčecu, koji je inače poznat i kao osobni vozač, tjelohranitelj, maser i trener međimurskog pjevača Josipa Katalenića, produlji pritvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Hančić i Pikl, kojima je pritvor bio određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, pušteni su iz pritvora sredinom veljače, nakon što je sudac istrage ispitao sve svjedoke vezano uz slučaj.


Komentari