Organizirao šverc duhanom na ruti Bjelovar-Varaždin-Slovenija, a onda se "otvorio gepek"

Objavljeno: 09.07.2015. 10:45

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad šestoricom muškaraca zbog sumnje da su počinili kazneno djelo izbjegavanje carinskog nadzora.

Naime, kako je danas medije izvjestila policija, sumnja se da je 41-godišnjak unatrag dužeg vremenskog razdoblja, a posebno od 30. travnja do početka srpnja ove godine, s bjelovarskog područja nabavljao rezani duhan bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske.

Preprodavači

Nakon toga je organizirao muškarce u dobi od 23, 52, 63 i dvojicu od 35 godina, koji su navedeni duhan preuzimali i skladištili na raznim adresama na području Varaždinske županije, te ga potom pakirali u manje pakete. Tako prepakiran rezani duhan dvojica od njih su sakrivala u svojim osobnim vozilima te ga potom, izbjegavajući mjere carinskog nadzora, prevozila na područje Republike Slovenije, s ciljem daljnje prodaje za 41-godišnjaka.

Pritvor

Na taj su način prebacili oko 90 kilograma rezanog duhana. Pretragama osobnih vozila i stanova kojima su se navedeni koristili, pronađeno je oko 80 kilograma smeđe biljne materije nalik na duhan, te više desetaka šteka raznih cigareta bez nadzornih markica Ministarstva financija. Po završetku kriminalističkog istraživanja, 41, 63 i 23-godišnjak su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske, dok se protiv ostale trojice kaznena prijava podnosi redovnim putem.

Komentari