Osmero ozlijeđenih u prometnim nesrećama tijekom vikenda

Objavljeno: 25.08.2014. 17:52

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: ilustracija - Andrej Švoger

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno 15 prometnih nesreća i to sedam prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i osam prometnih nesreća s materijalnom štetom.

U petak, 22. kolovoza oko 14:30 sati u Jalkovečkoj ulici u Varaždinu, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Ženska osoba u dobi od 27 godina upravljala je osobnim vozilom odvojkom Jalkovečke ulice od zgrade prema kolniku Jalkovečke ulice, koja je prometnim znakom označena kao cesta prednošću prolaska, te započela uključivanje u promet, a da prethodno nije propustila motocikl kojim je u smjeru Jalkovca upravljao 25-godišnjak. Prilikom udara prednjeg dijela motocikla u lijevi bočni dio osobnog vozila, ozlijeđen je vozač motocikla. Medicinska mu je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njegove će se ozljede okvalificirati naknadno.

U subotu, 23. kolovoza u 23:25 sati u Vrazovoj ulici u Varaždinu, u prometnoj su nesreći ozlijeđene dvije osobe. Muškarac starosti 53 godine upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1,47 g/kg iz smjera Optujske ulice prema Kapucinskom trgu. Dolaskom do pješačkog prijelaza, zbog nekretanja sigurnosnom brzinom, prednjim dijelom vozila udario je dvoje pješaka u dobi od 28 i 31 godinu, koji su prelazili kolnik navedene ulice s lijeve na desnu stranu iz smjera nailaska vozila. U prometnoj su nesreći ozlijeđena oba pješaka te im je medicinska pomoć pružena na mjestu događaja, a njihove su ozljede okvalificirane kao lakše.

Dvije su osobe ozlijeđene u prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 23. kolovoza u 23:30 sati na Kapucinskom trgu u Varaždinu. Žena starosti 26 godina upravljala je osobnim vozilom desnom prometnom trakom Kapucinskog trga iz smjera Vrazove ulice prema ulici Augusta Cesarca. Dolaskom na raskrižje Kapucinskog trga, prilikom skretanja u lijevo na znaka zelenog svjetla, te dolaskom do pješačkog prijelaza koji se nalazi na ulazu u bočnu cestu, nije se kretala smanjenom brzinom i propustila pješake koji su već stupili na pješački prijelaz. Tom je prilikom prednjim dijelom vozila udarila u 44-godišnjaka i 41-godišnjakinju, koji su prelazili kolnik po navedenom pješačkom prijelazu, također na znak zelenog svjetla. Uslijed udara vozila, ozlijeđena su oba pješaka. Medicinska im je pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a njihove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Muškarac starosti 49 godina ozlijeđen je u prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, 24. kolovoza u 11:45 sati u Varaždinu. On je upravljao biciklom odvojkom ulice Kralja Petra Krešimira IV iz smjera igrališta prema navedenoj ulici. Zbog nekretanja uz desni rub kolnika, u jednom je trenutku izgubio nadzor nad upravljačem i pao sa bicikla, udarivši pritom glavom u metalni kontejner. Medicinska mu je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njegove ozljede za sada nisu okvalificirane.

Jučer, 24. kolovoza oko 23:50 sati u Varaždinskoj ulici u Kelemenu, u prometnoj je nesreći ozlijeđen 20-godišnjak. Navedeni je upravljao osobnim vozilom iz smjera Jalžabeta prema Kaštelancu. Izlaskom iz oštrog desnog zavoja, zbog neprilagođene brzine uvjetima i karakteristikama ceste, izgubio je nadzor nad upravljačem i vozilom sletio van kolnika u lijevo, te udario u zemljani nasip. Ozlijeđeni je mladić sam zatražio medicinsku pomoć u Općoj bolnici Varaždin, a njegove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Jučer, 24. kolovoza u 8 sati, na državnoj cesti D-2, u prometnoj je nesreći ozlijeđen 21-godišnji mladić. On je upravljao osobnim vozilom iz smjera Petrijanca prema Gornjem Vratnu, te je zbog neprilagođene brzine kretanja stanju kolnika, uvjetima prometovanja i atmosferskim uvjetima, izgubio nadzor nad upravljačem i vozilom sletio van kolnika u lijevo u cestovni jarak, gdje se vozilo prevrnulo na krov. Nakon prometne nesreće, 21-godišnjak nije ostao na mjestu prometne nesreće niti o istoj obavijestio policiju. Navedeni je naknadno oko 11:20 sati pronađen u Općoj bolnici Varaždin gdje je zatražio medicinsku pomoć. Obavljenim alkotestiranjem, kod istog je utvrđena koncentracija alkohola od 1,70 g/kg.

Komentari