Oštetio novomarofsku Lipu, traži ga i Interpol, a sudit će mu se u odsutnosti

Objavljeno: 12.11.2015. 18:50

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:09

Foto: Fotomontaža

Na Općinskom sudu u Varaždinu potvrđena je optužnica protiv Ivana Češkića (43) kojeg se tereti da je oštetio novomarofsku tvrtku Lipa za 82.383 kune, i određeno je da mu se sudi u odsutnosti. 

Na teret mu se stavlja kazneno djela protiv sigurnosti platnog prometa i poslovanja – prijevara u gospodarskom poslovanju.

Konkretno tijekom rujna 2005. godine to kazneno djelo počinio je na štetu novomarofske Lipe te je oštetio za 82.383 kune.

Optužnica je potvrđena i odlučeno je da će mu se suditi u odsutnosti jer nije dostižan državnim odnosno pravosudnim tijelima Hrvatske.

Provjerama od strane Županijskog suda u Varaždinu došlo se do saznanja da Češkić ima prebivalište u Bosni i Hercegovini u Mokrom, međutim na toj adresi je dostava rješenja o nastavku istrage od 29. prosinca 2014. uz pouku o pravima bila je bezuspješna te se dostava vratila.

Za njim je raspisano ukupno pet tjeralica te je određen pritvor, a raspisana je i Interpolova tjeralica. Budući da nije moguća njegova prisutnost, a s obzirom na protek vremena od počinjenja kaznenog djela odnosno pokretanja kaznenog postupka i u tom smislu roka zastare kaznenog progona, sudsko vijeće Općinskog suda u Varaždinu utvrdilo je da postoje osobito važni razlozi da mu se sudi u odsutnosti.

Komentari