Ostoić "sređivao" mirovine zbog financijskih problema?

Objavljeno: 12.10.2011. 15:40

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Foto: Željko Hajdinjak / CROPIX

Doktor Ivan Ostoić, kojeg USKOK sumnjiči da je u suradnji s doktorom Dragom Rubalom organizirao grupu koja je za novčanu naknadu „sređivala“ invalidske mirovine u HZMO-u, prije desetak godina upao je u financijske probleme. Njegova supruga je naime odlučila u Varaždinu uz rijeku Dravu izgraditi hotel no investicija je neslavno propala, hotel nikad nije do kraja izgrađen, a otplatu nastalih dugova navodno je preuzeo upravo doktor Ostoić. Otprilike u isto vrijeme protiv njega je podnesena i prva prijava zbog korupcije.

Poznanici obitelji Ostoić tvrde da je upravo supruga Ivana Ostoića bila uzrok njihovih financijskih problema.

Nakon što je neuspješno pokušala izgraditi hotel, na istoj je lokaciji pokrenula konjički klub koji je u javnost dospio u veljači 2009. godine i to zato jer je protiv tog kluba i nje osobno Udruga za zaštitu životinja SPAS podnijela prijavu Ministarstvu poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja zbog zanemarivanja konja.

U svojoj prijavi, Udruga SPAS je navela da u stajama tog konjičog kluba životinje žive u ekstremno nehumanim uvjetima i traže hitni inspekcijski nadzor.

Ljudi koji poznaju suprugu Ivana Ostoića tvrde da je riječ o osebujnoj ličnosti. Ističu da su joj životinje velika strast pa je tako u proteklih desetak godina pokušala pokrenuti nekoliko poslova vezanih uz životinje.

- Moglo bi se reći da voli životinje ali izgleda da se o njima ne zna brinuti. Osim staje sa konjima imala je i farmu pasa zbog koje su je ljubitelji životinja također prijavili jer je pse ostavljala po nekoliko dana bez hrane i nije im pružala skrb. U svom stanu drži i dva goluba - rekli su nam njezini poznanici.

Opisuju je i kao histeričnu ženu sa megalomanskim i teško ostvarivim idejama zbog kojih su ona i suprug i upali u financijske probleme.

Najvjerojatnije je i to bio jedan od razloga zbog kojih se njezin suprug upustio u aferu sa „sređivanjem“ invalidskih mirovina.

I ona mu je pomagala u tome. Istražitelji je sumnjiče da je u suradnji s još dvije osobe, jednom osobom iz Varaždina i jednom osobom iz Lovrećana kraj Ivanca, muškarcu iz Radovana ponudila „sređivanje“ invalidske mirovine za novčanu naknadu od 4 700 eura.

Komentari