Osudili je na četiri godine zatvora, Vrhovni sud ukinuo presudu

Objavljeno: 13.06.2015. 10:37

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: I. T.

Bivša direktorica štedionice Dukat d.o.o, Milka Drljača pred Županijskim sudom u Varaždinu u rujnu prošle godine osuđena je na četiri godine zatvora zbog kaznenog djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, no Vrhovni sud tu je presudu ukinuo.

Drljači je presudom Županijskog suda tada potvrđeno da je kao direktorica i vlasnica društva s pokojnim Ladislavom Bakšajem sebi i poznanicima pribavila nepripadnu materijalnu dobit veću od 2 milijuna kuna.

- Od 1996. do svibnja 2001. godine, kada je otvoren stečajni postupak, prijateljima i poznanicima otpisivala je kredite i isplaćivala depozitna sredstva te tako pribavila nepripadnu materijalnu korist. Također u vrijeme kad je račun tvrke bio blokiran deponirana sredstva isplaćivala je preko blagajne - stojalo je u presudi.

Vrhovni sud je u svibnju ukinuo presudu Županijskog suda zbog bitnih povreda odredaba kaznenog postupka jer postoji proturječje između izreka i razloga presude. Vrhovni sud donio istaknuo je tako da je presuda nije jasna.

-Ne bih komentirala ništa s obzirom da je postupak još u tijeku - ističe Milka Drljača.

Vrhovni sud tako je vratio predmet ponovo na Županijski sud. Bit će to već četvrti ponovoljeni postupak.

Komentari