Osumnjičeni za ubojstvo bez pronađenog tijela još šuti

Objavljeno: 09.02.2011. 14:31

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Foto: destinacije.com

Ni nakon sedam mjeseci policija nije našla leš Krunoslava Kontreca, za čije je ubojstvo osumnjičen Krešimir Marodi iz Domašinca.

– Samo šuti. Nije rekao ni riječ – kaže Manda Kontrec (56), majka Krunoslava Kontreca iz Turčišća, kojeg je, kako se sumnja, prije sedam mjeseci ubio Krešimir Marodi (37) iz Domašinca.

U ponedjeljak je 20 policajaca, među kojima i pripadnici interventne jedinice, pročešljalo područje oko Domašinca tragajući za zakopanim Kontrecovim tijelom. Potraga u kojoj je sudjelovao i policijski pas završila je i ovaj put bez rezultata. Leš nije pronađen.

U međuvremenu je počelo i suđenje Marodiju, kojemu je sutkinja ponovno produžila pritvor. Smješten je u bolnici za osobe lišene slobode u Zagrebu, gdje će najvjerojatnije i ostati do pravomoćnosti presude. Ne priznaje zločin.

– Na prvoj je raspravi samo šutio. Teško sve ovo proživljavamo, posebno sin koji sad ima 15 godina. Bio je jako vezan uz brata Krunoslava i od njegova nestanka u stalnom je strahu. Znam da se u policiji trude pronaći tijelo. Angažirali smo i vidovnjake, ali Krunoslava nema i nema – kaže majka Manda.

Županijsko državno odvjetništvo tereti Marodija da je u ranim večernjim satima 24. srpnja na Ograjskom u stanju neuračunljivosti u Kontreca, koji je stajao na mostu i pecao, ispalio najmanje četiri hica iz automatske puške Crvena zastava.

U Marodijevoj spavaćoj sobi pronađena je automatska puška Crvena zastava i veća količina streljiva, a na mostu su otkriveni i tragovi krvi, deformirana zrna vatrenog oružja ispaljena iz Marodijeve puške te dio kosti. To je bilo dovoljno za podizanje optužnice i početak suđenja, iako tijela nema.

Za ubojstvo mu se sudi kao neuračunljivoj osobi, a u postupku koji se protiv njega vodi zbog oružja sudi mu se kao uračunljivoj osobi.

Sutkinja Ljiljana Kolenko kaže da je zatražila i vještačenje stručnjaka iz psihijatrijske bolnice Vrapče, kako bi se raščistila njegova (ne)uračunljivost. Ubojstvo K. Kontreca jedno je od najmisterioznijih u Hrvatskoj, ali ne zbog počinitelja, kojemu se već sudi, nego zbog toga što se sedam mjeseci ne uspijeva pronaći tijelo.

Poznat je u pravosuđu slučaj osuđujuće pravomoćne presude za čedomorstvo, premda bebino tijelo nikad nije pronađeno.

Glasnogovornik Policijske uprave međimurske Krunoslav Gosarić moli građane koji imaju bilo kakve informacije koje bi mogle pomoći u pronalasku Kontrecova tijela da ih jave policiji. U potrazi je već bila angažirana i Gorska služba spašavanja s posebno izdresiranim psima tragačima, no ni oni nisu uspjeli pronaći leš.

– Molimo se za bilo kakav trag, da ga pokopamo kao čovjeka – kaže Manda Kontrec.

Komentari