Otkriveni maloljetnici koji su prevrnuli auto na mjestu za invalide

Objavljeno: 17.01.2014. 11:27

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin dovršili su kriminalističko istraživanje nad petoricom mladića u dobi od 14 do 19 godina, zbog sumnje da su počinili kazneno djelo Oštećenja tuđe stvari.

Naime, sumnja se da su navedeni u subotu, 11. siječnja oko 20:40 sati u Slavenskoj ulici u Varaždinu, oštetili osobno vozilo vlasništvo 75-godišnjaka, kojom prilikom su na vozilu nastala oštećenja  u iznosu od nekoliko tisuća kuna.  
Policijski službenici podnose odgovarajuće izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

>> Divljaštvo: U Varaždinu huligani noćas invalidu prevrnuli automobil

Radi se o automobilu koji je bio parkiran na označenom i osvijetljenom parkirnom mjestu u Slovenskoj ulici, a imao je i invalidsku oznaku. Šteta od prevrtanja automobila procijenjena je na četiri tisuće kuna.

Slomljen je retrovizor, od pada na rubnik udubljena je bočna strana automobila, odnosno cijela donja konstrukcija. Iscurilo je ulje, antifriz, tekućina iz akumulatora, a šteta je procijenjena na oko četiri tisuće kuna – rekao nam je vlasnik automobila, dugogodišnji varaždinski novinar Boris Ratković.

U cijeloj svojoj novinarskoj karijeri ne pamti da bi se ovako nešto dogodilo u Varaždinu.

– Kada me susjed nazvao, policija je već bila na mjestu događaja i obavljala uviđaj. Osobno sam šokiran jer se to dogodilo u devet sati navečer, a u svojih više od sedamdeset godina koliko živim u Varaždinu ne pamtim da bi se dogodio ovakav slučaj – rekao je Ratković.

Više o učestalim vandalskim ispadima obijesne mladeži u Varaždinu pročitajte u Tjedniku eVaraždin koji je izašao 17. siječnja.

Komentari