lako do desetaka tisuća tuđih kuna

Ovih su dana lopovima na meti bile isključivo kuće - provaljeno čak u 5 njih

Objavljeno: 14.08.2017. 16:10

Zadnja izmjena: 14.08.2017. 16:11

Foto: Ilustracija

Već smo u više navrata pisali i konstatirali na temelju policijskih izvješća kako u vrijeme godišnjih odmora provalnici ne odmaraju nego upravo koriste prigodu da se domognu plijena.

I čini se da im dobro ide, jer je policija u posljednjih nekoliko dana zaprimila 5 prijava o provalama, gdje su na meti bile uglavnom nakit, novci i slične vrijednosti. Evo i neveselog popisa tih krađa.

  • Negdje između 1. i 13. kolovoza,  u ulici Antuna Vramca u Varaždinu, nepoznati je počinitelj provalio u obiteljsku kuću vlasništvo 37-godišnjaka, iz koje je otuđio bankovne kartice i putovnice.
  • U četvrtak ili petak u Vatrogasnoj ulici u Varaždinu, nepoznati je počinitelj provalio u kuću vlasništvo 44-godišnjaka, gdje je porazbacao stvari i otuđio zlatni nakit. 
  • U petak, u ulici Vladimira Nazora u Trnovcu, nepoznati je počinitelj iz kuće u vlasništvu 84 godišnjaka otuđio novčanik s dokumentima i novcem, te ga oštetio za nekoliko tisuća kuna.
  • Sa subote na nedjelju u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu, nepoznati je počinitelj provalio u obiteljsku kuću vlasništvo 72-godišnjaka, gdje je porazbacao stvari. Visina materijalne štete, kao i otuđeni predmeti utvrditi će se naknadno.
  • Jučer, u Varaždinskoj ulici u Donjem Vratnu, nepoznati je počinitelj provalio u kuću vlasništvo 77-godišnjakinje, iz koje je otuđio novac i zlatni nakit. Materijalna šteta se procjenjuje na više tisuća kuna.

U svim ovim slučajevima policija još traga za počiniteljima. Građani jedino mogu pojačati oprez i držati se svih uobičajenih savjeta kako bi spriječili da lopovi dođu do vrijednosti koje su drugi zaradili.

Komentari