ponavljač prekršaja

Ovo je 'rekorder' vikenda, k tome i recidivist, prijeti mu kazna od 40 tisuća kuna

Objavljeno: 24.01.2022. 10:42

Zadnja izmjena: 24.01.2022. 10:45

Foto: Ilustracija (Fotografija ne prikazuje aktere ni mjesto događaja)

Tijekom ovog vikenda na cestama Varaždinske županije, prema podacima iz Policijske uprave varaždinske, ukupno je utvrđeno 179 prekršaja, od kojih se njih 18 odnosi na alkohol i odbijanje alkotestiranja te drogu. 

Policijski službenici PU varaždinske su od 21. do 23. siječnja proveli pojačani nadzor vozila i vozača u prometu. Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 2.21 g/kg alkohola u organizmu, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 105 km/h. Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, jedan vozač je smješten u prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva, a jedan vozač je uhićen i sproveden na Općinski sud u Varaždinu.

U nedjelju, 23. siječnja u 00.30 sati policijski službenici Postaje prometne policije Varaždin zaustavili su vozača osobnog vozila kojim je upravljao 34-godišnjak. Provjerama je utvrđeno da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.64 g/kg. Isti je zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja doveden u Policijsku postaju Varaždin i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje.

Kazna od 40.000 kuna

U petak, 21. siječnja oko 20.50 sati u Varaždinu, policijski službenici presretačem su zaustavili automobil kojim je upravljao 43-godišnjak. Provjerama je utvrđeno da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2.21 g/kg i u vrijeme kada mu je trajno poništena vozačka dozvola zbog prethodno prikupljenih prekršajnih bodova. Također je utvrđeno kako se radi o recidivistu u činjenu istovrsnih prekršaja. Obzirom da se radi o višestrukom recidivistu u činjenju istovrsnih prekršaja od počinitelja je privremeno oduzeto motorno vozilo kojim je upravljao uz prijedlog sudu za trajno oduzimanje istog.

Isti je zbog navedenih prekršaja i bojazni da će i dalje činiti prekršaje uhićen i doveden u Policijsku postaju Varaždin gdje je zadržan do otriježnjenja. Nakon toga je doveden na prekršajni odjel Općinskog suda u Varaždinu, uz prijedlog za izricanje kazne zatvora u trajanju do 120 dana, ali je isti nakon saslušanja od strane suca prekršajnog odjela Općinskog suda u Varaždinu pušten na slobodu.

Za počinjene prekršaje prijeti mu izricanje novčane kazne u iznosu do 40.000 kuna i kazna zatvora do 120 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije do 12 mjeseci, a po pravomoćnosti odluke o prekršajima i izricanje 6 negativnih prekršajnih bodova.

Komentari