javlja policija

Ovo su rekorderi proteklog vikenda: Jedan 'potegnuo' do 131 km/h, drugi 'mrtav pijan' sjeo za volan

Objavljeno: 27.05.2024. 09:55

Zadnja izmjena: 27.05.2024. 09:55

Foto: Ilustracija (Fotografija ne prikazuje aktere ni mjesto događaja)

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije, dogodilo se 11 prometnih nesreća i to 1 s ozlijeđenom osobom i 10 prometnih nesreća s materijalnom štetom, navode iz Policijske uprave varaždinske.

U tom je vremenu proveden pojačani nadzor prometa, kojom prilikom je utvrđeno ukupno 132 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i to: 5 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 46 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 28 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 6 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, 1 prekršaj upravljanja prije stjecanja prava, 1 prekršaj upravljanja u vrijeme zabrane, 3 prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom te 42 ostalih prekršaja.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 2.81 promila u organizmu, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 131 km/h. Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, a jedan vozač je smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva, ističu iz PU varaždinske.

Komentari