detalji iz policije

Ovo su 'rekorderi' proteklog vikenda na našim cestama, jedan je bio i drogiran

Objavljeno: 08.05.2023. 10:20

Zadnja izmjena: 08.05.2023. 10:25

Foto: Ilustracija (Fotografija ne prikazuje aktere ni mjesto događaja)

Za vrijeme pojačanog nadzora, prema informacijama iz Policijske uprave varaždinske, proteklog vikenda sveukupno je utvrđen 281 prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Kako navode, ukupno je utvrđeno 21 prekršaj vožnje pod utjecajem alkohola, 2 odbijanja testiranja na droge, 44 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 101 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, 26 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, te 85 ostala prekršaja.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 2.79 promila alkohola u organizmu utvrđena kod vozača osobnog automobila, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 94 km/h. Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, a jedan vozač zadržan je u posebnoj prostoriji do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Također, u petak oko 23,20 sati u Ulici Hrvatskih Pavlina u Lepoglavi, u kontroli prometa policija je zaustavila osobni automobil kojim upravljao 39-godišnjak. Izvršenim preliminarnim testiranjem na opojna sredstva isti je bio pozitivan na opojna sredstva drogu. Kako je postojala opravdana bojazan da će nastaviti s činjenjem prekršaja priveden je u PP Ivanec i smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Protiv istog je podnesen prekršajni nalog.

Komentari