crna statisika

Ovo su vikend rekorderi i posljedice njihovih "rekorda"

PU Varaždinska

Objavljeno: 24.12.2018. 12:51

Zadnja izmjena: 24.12.2018. 12:51

Foto: ilustracija

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno 26 prometnih nesreća i  to  9 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 17 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Breznica: 1,58 promila

Muškarac starosti 34 godine ozlijeđen je u prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 22. prosinca oko 21.50 sati u Breznici. On je upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.58 g/kg iz smjera Zagreba u smjeru Varaždina. Zbog neprilagođene brzine kretanja, u blagom lijevom zavoju, izgubio je nadzor nad upravljačem pri čemu se vozilo zanijelo i sletjelo u lijevo van kolnika te udarilo u dvorišnu ogradu. Ozlijeđenom je vozaču medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici.

Trnovec Bartolovečki: 2,15 promila

U prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 22. prosinca oko 5 sati, u Ludbreškoj ulici u Trnovcu Bartolovečkom, ozlijeđen je 28-godišnji pješak. On je započeo prelaziti kolnik Ludbreške ulice pod utjecajem alkohola od 2.15 g/kg, neoznačen reflektirajućom materijom, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti na siguran način. U tom je trenutku na njega naletjelo osobno vozilo kojim je iz smjera Bartolovca u smjeru Varaždina, neprilagođenom brzinom stanju i uvjetima u prometu, upravljao 26-godišnjak. Pješak je uslijed udara pao uz desni rub kolnika pri čemu je ozlijeđen. Medicinska mu je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njegove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Komentari