Niz požara

Ovog vikenda bilo je prilično posla za vatrogasce, evo detalja

Objavljeno: 18.03.2024. 11:14

Zadnja izmjena: 18.03.2024. 11:21

Foto: Arhiva

Policijska uprava varaždinska izvijestila je o čak četiri požara koja su se na području Županije dogodila u petak i subotu, od čega dva zbog kratkog spoja, a jedan zbog samozapaljenja kosilice, u kojima srećom nije bilo ozlijeđenih osoba. No, krenimo redom...

U petak je u mjestu Budinščak izbio je požar na kući u kojoj nitko ne živi u vlasništvu 51-godišnjaka, a očevidom je utvrđeno da je do požara došlo uslijed kvara na strujnom ormariću u hodniku kuće, kratkog spoja i zapaljenja vodiča. Požar se proširio na gorive dijelove drvene stropne grede i stropnih dasaka koje su tom prilikom nagorjele, a ugasili su ga vatrogasci dobrovoljnih vatrogasnih društava Donja Voća i Donja Višnjica. Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno, navode iz PU varaždinske.

Istoga dana, oko 14,45 sati u Kućan Marofu, na dvorištu je došlo je do zapaljenja traktorske kosilice u vlasništvu 50-godišnjaka. Kosilicu je, nakon što je po prvi put njome pokosio travu, ugasio a potom je došlo do njezina samozapaljenja, pri čemu je u potpunosti izgorjela. Požar su ugasili vatrogasci JVP Varaždin i DVD Gornji Kućan, a materijalna šteta procjenjuje se na oko 1.500 eura. 

Gorjela i vikendica

U subotu, pak, u mjestu Vinogradi Ludbreški, izbio je požar na vikend kući u vlasništvu 48-godišnjaka, uslijed kratkog spoja u produžnom kablu koji je bio stalno priključen u prizemnoj prostoriji dok su se utičnice kabla nalazile u podrumu. Zbog kratkog spoja došlo je do iskrenja i zapaljenja drvene grede odakle se vatra proširila na drvenu konstrukciju krovišta. Visina materijalne štete procjenjuje se na oko 100 eura, a požar su ugasili vatrogasci dobrovoljnog vatrogasnog društva Ludbreg.

U Kućan Marofu je u subotu došlo do još jednog požara, u kojem su bile zapaljene grede oko dimnjaka na objektu sjenice u vlasništvu 42-godišnjaka. Do zapaljenja je došlo najvjerojatnije uslijed prejakog zagrijavanja, odnosno, previsoke temperature metalnog djela dimnjaka, a oko kojeg su nalazile grede koje su pritom nagorjele. Visina materijalne štete procjenjuje se na oko 1500 eura. Na mjesto događaja izašli su vatrogasci JVP Varaždin i DVD Gornji Kućan, koji su ugasili požar, izvijestili su iz PU varaždinske.

Komentari