crni petak u našem kraju

U jednom danu čak 5 ozlijeđenih u prometnim nesrećama - najviše je sreće imao vozač koji se sudario s vlakom

Objavljeno: 22.01.2018. 15:57

Zadnja izmjena: 22.01.2018. 16:12

Foto: Arhiva

Iza nas je vikend u kojemu se na cestama našega kraja dogodilo ukupno 13 prometnih nesreća u kojima je 5 osoba zadobilo ozljede. Sve nesreće s ozlijeđenima dogodile su se u petak.

Najgore je prošao 10-godišnjak u Vidovcu, koji je u petak teže ozlijeđen u naletu kamiona, o čemu smo danas opširnije pisali. Nešto kasnije u prometnoj je nesreći u Presečnom ozlijeđena 21-godišnja vozačica, na čiji je stražnji dio automobila - dok je propuštala pješaka na prijelazu - naletio svojim osobnim vozilom nepažljivi 64-godišnji vozač.

>> 10-godišnji dječak kojeg je u Vidovcu udarilo teretno vozilo teže ozlijeđen!

Udaljio se s mjesta nesreće

Crni petak dodatno je pogoršao 30-godišnji vozač, koji je u Zagrebačkoj ulici izlazio s parkinga u rikverc. Tom je prilikom stražnjim dijelom vozila udario u lijevi bočni dio osobnog vozila i 45-godišnju vozačicu istog, koja je u tom trenutku ulazila u vozilo nepropisno zaustavljeno na biciklističkoj traci. Tridesetogodišnjak se potom udaljio s mjesta nesreće, a da nije ni nije popunio i potpisao Europsko izvješće ili na drugi način razmijenio osobne podatke i podatke o svojem vozilu. Vozača su naknadno pronašli policijski službenici te je alkotestiranjem utvrđena koncentracija od 0.77 promila alkohola u krvi. U prometnoj je nesreći lakše ozlijeđena 45-godišnja vozačica, a medicinska joj je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin.

Sreća u nesreći

Najviše sreće u nesreći imao je vozač kombija na kojega je oko 6.20 naletio vlak na pružnom prijelazu u Stažnjevcu, koji inače nema rampu niti semafor, nego samo znak "stop". Vozač na taj znak nije obratio pozornost i nije se uvjerio da prugom ne nailazi vlak već je bez zaustavljanja započeo prelaziti prugu. Tom je prilikom u prednji desni dio njegovog vozila, prednjim dijelom udario putnički vlak koji je prometovao na relaciji Golubovec – Varaždin.

Osobno je vozilo od siline udara odbačeno ulijevo na zemljište. Nepažljivi vozač izvukao se samo s ogrebotinama na desnoj šaci, ali je odbio ponuđenu liječničku pomoć. Manje je sreće imao njegov 21-godišnji suputnik, koji je zbog ozljeda završio u Općoj bolnici Varaždin. Željeznički promet na navedenoj lokaciji te promet lokalnom cestom bili su obustavljeni za vrijeme trajanja očevida sve do 8.10 sati.

>> U Stažnjevcu ujutro u blizini željezničke stanice vlak udario kombi!

Komentari