izvijestila pu varaždinska

Pacijent pet godina nije plaćao usluge zdravstvene ustanove, prijava ide voditeljici odjela za naručivanje

Objavljeno: 13.05.2022. 11:45

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjakinjom, zbog sumnje da je počinila kazneno djelo Zlouporaba položaja i ovlasti.

Ona je, kako se sumnja, kao voditeljica odjela jedne zdravstvene ustanove, zadužena za naručivanje, prijem i otpust pacijenata, u vremenu od kolovoza 2013. do srpnja 2018. godine, iskoristila svoj položaj te neobavljanjem svojih dužnosti jednom privatnom pacijentu omogućila boravak i liječenje bez plaćanja troškova smještaja i medicinskih usluga, koje je on kao privatni pacijent bio dužan plaćati mjesečno gotovim novcem na blagajni ili uplatama na žiro račun ustanove.

Nakon što je bila upoznata da je nastao nenaplaćeni dug, navedena nije poduzela dužne radnje koje bi dovele do plaćanja i utuživanja nenaplaćenih usluga, kao i prekid pružanja usluga pacijentu, kako je određeno internim pravilnicima. Time je spomenutom pacijentu omogućila neplaćanje korištenih usluga u iznosu od oko milijun kuna, za koji je iznos oštećena zdravstvena ustanova. Protiv nje će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Komentari