Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv troje hrvatskih državljana zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama i omogućavanja trošenja droge.

Postoji osnovana sumnja da su prvookrivljena 33-godišnjakinja i drugookrivljeni 33-godišnjak od travnja do studenog 2015. godine, u njihovim obiteljskim kućama u Koprivnici i Đurđevcu, uzgajali stabljike indijske konoplje i spore gljive koja sadrži psihoaktivnu tvar psilocibin, od kojih su proizveli najmanje 18 grama droge marihuane i 86 grama gljiva, a dio proizvedenih gljiva drugookrivljenik je prodao jednom konzumentu.

Za 33-godišnjakinju se osnovano sumnja da je od travnja do studenog 2015. godine u Koprivnici, radi daljnje prodaje, kupovala od drugookrivljenika i potom prodavala drogu marihuanu većem broju konzumenata te davala marihuanu na konzumiranje i omogućavala konzumiranje marihuane u njezinoj obiteljskoj kući.

Osnovano se sumnja da je trećeokrivljeni 32-godišnjak omogućio većem broju osoba konzumaciju marihuane u njegovoj obiteljskoj kući u Koprivnici.

Komentari

02.12.2015. 16:01h Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:08

Foto: ilustracija

Izvor: www.huffingtonpost.com