Pale maloljetne "šopingholičarke" - Shvatile kako prevariti skener robe pa haračile po Varaždinu

Objavljeno: 13.10.2015. 09:45

Zadnja izmjena: 24.02.2016. 11:49

Foto: Ilustracija

U subotu, 10. listopada, policija iz PU međimurske zaustavila je Škodu Fabiu punu ukradene robe, dijelom iz Varaždina, kojom je upravljala maloljetnica iz Zagreba.

Kako doznajemo iz PU međimurske, prilikom kontrole policijski službenici zaustavili su Škodu Fabiu, daruvarskih registarskih oznaka, kojom je bez položenog vozačkog ispita upravljala maloljetnica s područja Grada Zagreba. U automobilu, kao putnica u vozilu nalazila se još jedna maloljetnica, također s područja grada Zagreba.

Kako su pregledom vozila uočeni razni odjevni predmeti, a „šopingholičarke“ nisu imale odgovarajuće račune, zbog sumnje u krađu privedene su u PU Čakovec na kriminalističko istraživanje.

Temeljem naloga suda u Varaždinu, Škoda je pretražena te je ustanovljeno kako veća količina odjevnih predmeta i kozmetičkih proizvoda ukradena na području Zagrebačke, Varaždinske i Splitsko-dalmatinske županije, te će po dovršetku kriminalisitčkog istraživanja biti vraćeni vlasnicima.

UPOZORENJE!

Obavještavamo sve zaposlenike trgovačkih centara kako je Policijska uprava međimurska u ovom slučaju pronašla improvizirane poklon vrećice s umetnutom aluminijskom folijom, namijenjene za počinjenje kaznenih djela iz trgovačkih centara. Naime, namjena improviziranih vrećica je da zavaraju skener na vratima trgovine, koji zbog umetnute aluminijske folije ne registriraju magnetiziranu zaštitu na robi te ju počinitelj može nesmetano iznijeti iz trgovine.
Skrećemo pozornost djelatnicima u trgovačkim centrima ukoliko uoče sumnjive osobe koje na opisani ili sličan način kradu predmete iz trgovina da o tome odmah obavijeste policiju pozivom na 192. Također, ukoliko su u mogućnosti da zapaze što više detalja o počiniteljima (izgled, opis odjeće, vozilo kojim su se udaljili - registarska oznaka, marka, model i sl.).

Komentari