Parag: Maloljetnik rafalnom paljbom iz puške ozlijedio sumještana

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 22.07.2013. 12:27

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

U subotu, 20. srpnja oko 18 sati u Paragu 20-godišnjak iz Paraga i maloljetnik su se verbalno i fizički sukobili s 37-godišnjakom, doznajemo iz PU Međimurske.

Nakon sukoba, njih su dvojica otišli do obližnjeg šumarka gdje su imali sakrivenu pušku što su je nezakonito posjedovali i vratili se u dvorište 37-godišnjaka, gdje je 20-godišnjak prema njemu uperio pušku i pokušao pucati, u čemu nije uspio jer je oružje bilo zakočeno. Pušku je tada uzeo maloljetnik i uperio je prema 37-godišnjaku, te rafalnom paljbom ispalio više komada streljiva, od čega ga je jedno pogodilo u ruku i lakše ga ozlijedilo.

Maloljetnik je potom iz puške ispalio i više komada streljiva prema kući 37- godišnjaka u kojoj se u to vrijeme nalazilo više članova njegove obitelji, ali srećom nitko nije ozlijeđen, već su zrna probivši vrata završila u zidu kuće.

 Počinitelji su uhićeni i predani Pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske, te će se protiv njih podnijeti kaznena prijava Županijskom državnom odvjetniku u Varaždinu radi kaznenih djela ''ubojstva'', ''dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom'' i ''nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari''.

Komentari